Ženska košarka

Orlovi nemaju 50.000 maraka za regionalnu ligu

Orlovi nemaju 50.000 maraka za regionalnu ligu
17.05.2019.
u 09:30
Pogledaj originalni članak

Viceprvakinje Bosne i Hercegovine, košarkašice banjolučkih Orlova, ne znaju hoće li iduće sezone igrati u regionalnoj ženskoj ABA ligi (WABA). Iako su plasmanom u finale domaćeg natjecanja u prvenstvu Bosne i Hercegovine izborile pravo odmjeriti se s najboljim klubovima u okruženju, u banjolučkom klubu ne žele se upustiti u avanturu bez osiguranog proračuna.

Dogovorili odgodu

Iako je rok za donošenje odluke istekao, u banjolučkom klubu uspjeli su nekako dogovoriti prolongiranje.

- WABA liga dala nam je rok do 15. svibnja da se izjasnimo oko sudjelovanja u spomenutom natjecanju. Ipak, kako je za nas sve novo, a želimo jasno definirati proračun za iduću sezonu, uspjeli smo dobiti prolongiranje odluke. Želimo obaviti razgovore s gradskim institucijama i nadležnim entitetskim ministarstvom kako bismo vidjeli mogu li nam pomoći. Naša je želja igrati, to je neosporno, ali su problem financije jer natjecanja na višoj razini zahtijevaju i veća materijalna sredstva. Nama nedostaje oko 50.000 maraka kako bismo se natjecali i želimo nekako osigurati ta sredstva – istaknuo je Luka Lugonja, član Upravnog odbora.

Banjolučanke su ponosne na rezultate u tijeku sezone, kao i na činjenicu kako u svojim redovima već imaju reprezentativke BiH.

- Dobar rad u klubu je nagrađen pozivima u reprezentaciju i dobrim rezultatima, koji su svake sezone sve bolji. Ponosni smo na neke rezultate koje smo ostvarili. Tako trenutačno imamo po četiri kadetska i juniorska reprezentativca BiH te dvije seniorke na širem popisu, a naš trener je izbornik mlade reprezentacije. Zbog toga bi nam sudjelovanje u WABA ligi dodatno dalo na značaju i otvorilo veću mogućnost za napredovanje naših mladih košarkašica kroz utakmice s jakim protivnicima - dodao je Lugonja.

Očekuje se odluka

Banjolučanke će nakon razgovora s nadležnim donijeti konačnu odluku, a svi se nadaju kako će se pronaći novac i kako će ekipe igrati kvalitetnije natjecanje. Ostaje vidjeti kako će se cijela priča na kraju završiti, uistinu bi bilo šteta da financije spriječe ovaj klub da preskoči regionalnu ligu.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.