odbojka

Orašje kratko za 2 boda, hercegovački klubovi u rezultatskom padu

Orašje kratko za 2 boda, hercegovački klubovi u rezultatskom padu
23.03.2020.
u 13:30
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Upravni odbor Odbojkaškog saveza Federacije BiH donio odluku o završetku natjecanja u svim ligama pod njegovom jurisdikcijom, zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa, kod nekih je to izazvalo zadovoljstvo, kod drugih razočarenje, a ima i onih kojima je laknulo, nemaju posebnih ambicija, pa će na tri neodigrana kola uštedjeti. Za sport to baš nije poticajno. Međutim, za ljude u klubovima koji namiču sredstva svakako će biti olakšanje. U ženskim superligama – južnoj i sjevernoj, Igman s Ilidže i Bosna iz Kalesije osigurali su prva mjesta te bi kroz kvalifikacije trebali dati novog člana Premijer lige iz Federacije.

Razigravanje

Dakle, ligaški dio sezone je zaključen, dok bi klubovi koji igraju kvalifikacije, a to su upravo Igman i Bosna, trebali razigravati. U članku 4. Odluke o završetku natjecanja u sezoni 2019./20. ističe se da… klubovi koji igraju kvalifikacijske utakmice za ulazak u viši rang u skladu s propozicijama natjecanja za sezonu 201.9/20. bit će pravodobno obaviješteni o terminu i izvlačenju domaćinstva. S obzirom na smjer u kojem ide pandemija neće biti čudo ako se umjesto kvalifikacijskih utakmica novi premijerligaš dobije ždrijebanjem.

U južnoj skupini Superlige dvojbi u trenutku prekida nije bilo, Igman 3 kola prije kraja ima 7 bodova prednosti, 38, ispred drugoplasiranog Ilijaša. Na osnovi toga moglo bi se zaključiti da se i onako do kraja ne bi ništa promijenilo. Identična je situacija na dnu, s obzirom na to da se zbog odustajanja od natjecanja natjecalo 9 klubova, ionako ne ispada nitko.

Što se tiče rezultata hercegovačkih klubova, učinak je slabiji nego prošle sezone. Širokobriješki Smeč četvrti je s 25 bodova, a Čapljina tek deveta sa samo 3. Zanimljivo, Čapljinke na domaćem terenu nisu osvojile ni boda. Obje ekipe su u odnosu na prošlu sezonu igrale pomlađene, što se očito odrazilo na rezultate. Troglav iz Livna ostavio je bolji dojam nego prošle sezone, na kraju je peti s 22 boda.

Prvo mjesto ispred nosa

U južnoj skupini ljestvica je u trenutku odluke o završetku prvenstva imala sljedeći izgled: 1. Igman 38, 2, Ilijaš 31, 3. Sarajevo ORT 26, 4. Smeč 25, 5. Troglav 22, 6. SA Volley 13, 7. Alipašino Polje 13, 8. Ilidža 9, 9. Čapljina 3 boda.

Za razliku od južne, u sjevernoj skupini federalne Superlige vrh još nije bio definiran. Imajući na umu da je Orašje prošle sezone u posljednja dva, tri kola napravilo “prevrat” i uzelo prvo mjesto, ove godine žokice su više sile spriječile od moguće reprize. Prvo mjesto su im ispred nosa uzele odbojkašice Bosne iz Kalesije, koje su tijekom sezone bile najpostojanije. Inače, Bosna je bivši premijerligaš i u kvalifikacijama slovi za favorita protiv Igmana, kojem će to biti prvi pohod na “premijeru”. Najbolji posao u pet kola nastavka prvenstva napravilo je Žepče koje je već bilo otpisano, no doslovce u zadnji čas pretekli su Gračanicu i tako izbjegli selidbu u niži rang. Žepče je u 15. kolu s 3:0 nadigralo susjede iz Zenice i za dlaku umaklo sa začelja. Solidnu sezonu odigrale su odbojkašice Napretka iz Odžaka koje su na koncu završile u sredini ljestvice. Ljestvica sjeverne skupine federalne Superlige odbojkašica u trenutku prekida natjecanja izgledala je: 1. Bosna 40, 2. Orašje 38, 3. Gradina 34, 4. Kakanj 22, 5. Bihać 19, 6. Napredak 19, 7. Čelik-R 17, 8. Maglaj 16, 9. Žepče 10, 10. Gračanica Fortex 10 bodova.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.