Premijer liga BiH

Olimpic ponovno mijenja ime u Olimpik

Olimpic ponovno mijenja ime u Olimpik
16.12.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Novi predsjednik Olimpika, ekonomist Damir Dizdar (41), izjavio je kako je preuzeo klub u teškoj financijskoj situaciji. Budući da klub nije imao skoro nikakve izvore prihoda od veljače, Skupština je ukazala povjerenje Dizdaru, koji ima iskustva u ekonomskim poslovima i već pet godina je član Nadzornog odbora Energoinvesta.

Dugovi ostali isti

Prema njegovim riječima, vraćeno je staro ime klubu koji je od sredine 2010. godine nastupao kao Olimpic, na zahtjev ljudi s dugim stažom u klubu s Otoke, koji je dobio i novi grb.

- Svi dugovi su ostali isti jer se promjenom imena ne mijenja identifikacijski broj kluba. Mislim da Sarajevo zaslužuje tri premijerligaša i ispravnim vođenjem klub može ostati član elitnog društva i poslovati na zdravim ekonomskim osnovama. Do kraja prvenstva ostalo je 14 kola. Zaostajemo 6 bodova za Metallegheom BSI i nije nemoguće prestići ih. Ciljevi su ostanak Olimpika i razvoj omladinskog pogona, rekao je Dizdar.

Veliki problem u radu Olimpika je i činjenica kako klub nema navijača i njegove utakmice prati mali broj publike, što isključuje prihode od prodaje ulaznica.

- Ne možemo riješiti problem Olimpika, koji nema navijača, jer su oni u gradu opredijeljeni navijati za Sarajevo i Željezničar, ali mislim kako ispravnom transfer-politikom prihodi od ulaznica nisu nužni za normalno funkcioniranje kluba. Nadamo se kako ćemo dobrim igrama privući što više gledatelja na stadion, istaknuo je Dizdar.

Kako doznajemo, s obzirom na to da je dosadašnjem treneru Darku Dražiću istekao ugovor i da je izgubio tri utakmice u završnici jesenskog dijela prvenstva u kojima je predvodio tim, Olimpik će tražiti drugo rješenje na mjestu trenera. Ime novog trenera trebalo bi biti poznato idućih dana. Igrački kadar koji je imao 34 igrača bit će sigurno smanjen, a planirano je dovođenje 5-6 pojačanja kako bi Olimpik ostao u Premijer ligi.

Po zakonu

Direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović potvrdio je da promjena imena sportskih klubova koji su udruge građana ne utječe na njihove obveze kako prema PU FBiH tako i zaposlenicima.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.