Remijem protiv Mladosti

Olimpic ispao iz Premijer lige BiH!

Olimpic ispao iz Premijer lige BiH!
13.05.2017.
u 19:25
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Olimpica ispali su iz Premijer lige BiH. Sarajevski tim je danas na Otoci remizirao protiv Mladosti (3:3), ali to im nije bilo dovoljno u borbi za opstanak i oni će sljedeće sezone igrati u nižem rangu, piše sportsport.ba. 

Odlično prvo poluvrijeme na stadionu Otoka donijelo je veliki broj prilika i tri pogotka. Gosti su prvi zatresli mrežu u ovoj utakmici. Igrala se 12. minuta kada šut Gorana Brkića pogađa Jovu Kojića i završava iza leđa Bandovića za prednost Mladosti od 0:1. Oba tima su potom imala nekoliko dobrih šansi, a novi gol viđen je u 30. minuti. Goran Brkić ovog puta s vrha kaznenog prostora iz slobodnjaka šutira i pogađa mrežu domaćeg tima za prednost od 0:2. Uspio se Olimpic vratiti u utakmicu. U 34. minuti je Muamer Svraka pogodio za 1:2 i nadu domaćeg tima u opstanak. Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a nakon šest minuta igre u nastavku domaći su izjednačili. Pogodio je Govedarica za 2:2. 
Ipak, samo četiri minute kasnije gosti su ponovno poveli. Anel Husić je pogodio za 2:3. Nisu stali timovi ni u nastavku utakmice. Imala je Mladost priliku da riješi utakmicu, ali su je propustili, da bi kazna za promašaje stigla u 70. minuti kada Svraka pogađa za 3:3. Do kraja još nekoliko prilika. Olimpic je pokušao doći do gola koji bi im ostavio nadu u opstanak, ali do njega nisu došli. Ostalo je 3:3, te je sarajevski tim ispao iz društva najboljih bh. timova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.