livno

Održan turnir mladih košarkašica “Košarkom za toleranciju”

10.06.2016.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

U cilju promoviranja i uvažavanja različitosti, u Livnu je pod nazivom “Košarkom za toleranciju” održan turnir mladih košarkašica iz Tomislavgrada, Drvara, Viteza i grada domaćina. Uz potporu Misije OESS-a u BiH, organizatori ovog događaja bili su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje “Uvažavanje” i Ženski košarkaški klub Livno. Na turniru “Košarkom za toleranciju”, natjecanju mladosti i sporta, rezultat je bio u drugom planu. Mladim košarkašicama važniji su bili druženje i poruka kojom su, uz sport, promovirale toleranciju i željeni način života. Ponajbolja u “Prvom košu” iz Viteza Petra Matijanić je na naše pitanje što bi poručila mladima, ali i političarima, bez imalo razmišljanja kazala: - Da budemo svoji, ne slušamo druge, da pametno odlučujemo i gledamo na budućnost nas mladih košarkaša.

Ugodni susreti

Marija Maja Pavić i Sara Jurkić iz Ženskoga košarkaškog kluba Livno istaknule su kako je “turnir bio super, da im je drago što je njihov klub jedan od organizatora, te da je bilo lijepo susresti se s košarkašicama iz drugih općina”. Slično su nam govorile i Drvarčanke te Tomislavgrađanke. S mladošću su bili njihovi treneri, a suorganizator turnira, ŽKK Livno, uz to što je na najljepši način okončao uspješnu sezonu, postao je od ovog susreta i član livanjske koalicije “Uvažavanje”. - Rado smo prihvatili poziv i odlučili se na ovakav način završiti našu sezonu, na način da kažemo “ne” mržnji. Želimo poručiti kako zajedno možemo puno više nego u konstantnoj bori za nečim što više nema smisla. Sport je ono čime možemo graditi bolje sutra, kazao je trener ŽKK Livno Slavko Krišto, a službenica za odnose s javnošću Misije OESS-a iz Banje Luke Radmila Trifković dodala je:

- Današnje mlade košarkaške nade i članovi, odnosno članice

Koalicije za borbu protiv mržnje

su ovim događajem željeli poslati

poruku važnosti promoviranja tolerancije i uvažavanja različitosti u našoj zemlji.

Uspješan turnir

A 70-ak sudionika turnira, bez sumnje, uspjelo je u toj namjeri, dok organizatori već razmišljaju o tome da “Košarkom za toleranciju” postane tradicija. Inače, Koalicija “Uvažavanje” bilježi četvrtu godinu svoga postojanja, organizirala je cijeli niz projekata kojima je promovirala suživot i uvažavanje različitosti, poput “Spajalice”, “Kako se moj prijatelj moli Bogu”, realizirala niz edukacija u osnovnim školama te tri godine za redom za Međunarodni dan tolerancije organizirala koncert “Bogatstvo različitosti”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.