Vinko Marinović

Očekujemo jak otpor Veleža, ali ne sumnjamo u našu pobjedu

Očekujemo jak otpor Veleža, ali ne sumnjamo u našu pobjedu
02.05.2016.
u 11:00
Gradski derbi Zrinjski - Velež igra se u srijedu s početkom u 17 sati
Pogledaj originalni članak

Kiksom Slobode na svom stadionu protiv otpisane Drine, mostarskom Zrinjskom širom su se otvorila vrata prema četvrtom naslovu prvaka Bosne i Hercegovine. Zrinjski Tuzlacima, svom prvom pratitelju na premijerligaškoj ljestvici, sada bježi četiri boda, a do kraja prvenstva preostala su tri kola. Svjestan velike prilike je i trener plemića, no poslovično suzdržani Vinko Marinović i ovaj put je naglasio kako treba ići korak po korak.

Svaka utakmica je važna

- Iznenađenje je, svakako, posrtaj Slobode protiv otpisane Drine, no uvijek govorim kako je svaka utakmica podjednako važna i teška. U današnje vrijeme svatko svakoga može pobijediti, a utakmica Slobode i Drine najbolji je dokaz za to i još jedan pokazatelj koliko je nogomet lijepa i nepredvidiva igra. Što se tiče utakmice sa Željezničarom, ponovit ću, to je jedan iznimno važan bod za nas na putu prema naslovu i osvojili smo ga jako teško. Utakmica je bila važna i za Željezničar i za nas, tim bodom smo jako zadovoljni, kazao je u razgovoru za Večernji list BiH Vinko Marinović, trener Zrinjskog.

Plemićima slijedi susret s davno otpisanim gradskim rivalom momčadi Veleža, no Marinović upozorava da opuštanja ne smije biti.

Motivacije ne manjka

- Maksimalno smo motivirani za tu utakmicu, ozračje u momčadi je odlično i naravno da očekujemo pobjedu, no svjesni smo i toga da ova utakmica nije običan derbi, tako da očekujemo i snažan otpor našeg suparnika iako već dugo ne znaju za pobjedu. Premda je do kraja prvenstva ostalo još malo, naše misli su u potpunosti okrenute samo gradskom derbiju, a tek nakon toga razmišljat ćemo o preostale dvije utakmice. U zadnjem kolu u goste nam dolazi Sloboda, nadam se da ćemo do tada već osigurati naslov prvaka, no ponavljam, idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu, naglašava Marinović.

Strateg plemića u srijedu neće moći računati na neke igrače koji su dobili treći žuti karton, poput Filipovića, a što se tiče Stojanovića, koji je izašao u prvom poluvremenu utakmice sa Željezničarom zbog ozljede, njega će se u svakom slučaju nastojati osposobiti za gradski derbi.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.