Odlična vijest

Nurkić potvrdio da je Portland suglasan da igra za reprezentaciju BiH

Nurkić potvrdio da je Portland suglasan da igra za reprezentaciju BiH
23.10.2020.
u 15:22
Pogledaj originalni članak

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić potvrdio je putem društvenih mreža da je njegov klub Portland Trail Blazers suglasan da nastupi za reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo narednog mjeseca.

Kako je bh. centar naglasio, još prije mjesec obavijestio je KS BiH kako želi nastupati u dresu Zmajeva protiv Bugarske i Latvije krajem studenog.

"S obzirom na to da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude KS BiH obavijestio da ja želim igrati i da od mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno. Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba, koje sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara najjače košarkaške lige svijeta", navodi se u poruci objavljenoj na Facebooku.

Nurkić bi tako trebao biti na raspolaganju izborniku Vedranu Bosniću za mečeve protiv Bugarske (27. studenog) i Latvije (29. studenog).

Podsjetimo, reprezentacija BiH će biti domaćin u pomenutim susretima, jer će se utakmice igrati po prinicpu "balona" u Sarajevu. U skupini H u kojoj se nalazi i BiH vodeća je Grčka sa četiri boda, slijede Bugarska i BiH sa po tri, dok je Latvija posljednja s dva boda.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.