Aera 'Fuorigioco'

Novi skandal trese talijanski nogomet

Novi skandal trese talijanski nogomet
26.01.2016.
u 19:35
Pokrenuta je istraga protiv 64 osobe i više od 30 klubova Serie A i Serie B zbog utaje poreza
Pogledaj originalni članak

Nakon velike afere 'Calciopoli', talijanski nogomet trese nova afera nazvana 'Fuorigioco' ili 'Zaleđe'. Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 64 osobe i više od 30 klubova Serie A i Serie B zbog utaje poreza.

Kako navode talijanski mediji pod istragom se nalaze i čelnici Milana, Napolija, Palerma i Lazia, kao i niz poznatih bivših, ali i sadašnjih nogometaša. Tužiteljstvo u Napulju je već izdalo naredbu o zapljeni imovine u vrijednosti od 12 milijuna eura.

Pod sumnjom za utaju poreza su dopredsjednik Milana Adriano Galliani, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, predsjednik Lazia Claudio Lotito, predsjednik Palerma Maurizio Zamparini, bivši predsjednik Juventusa Jean-Claude Blanc, te menadžer Alessandro Moggi, sin bivšeg izvršnog direktora Juventusa i glavnog 'glumca' u aferi 'Calciopoli Luciana Moggija.

Uprave ovih klubova odbile su komentirati navode talijanskog tiska, a mediji pišu kako se osumnjičeni dužnosnici 'prave ludi i nemaju pojma o cijelom slučaju, prenosi Fena.

Među aktivnim igračima koji su na 'crnoj listi' najpoznatiji su Ezequiel Lavezzi, German Denis, Ciro Immobile, Morgan De Sanctis, Antonio Nocerino i Adrian Mutu kao i 'umirovljenici' Hernan Crespo, Diego Milito, Nicola Legrottaglie, Massimo Oddo...

Podsjetimo, 2006. godine je Apenine uzdrmala velika afera oko namještanja rezultata utakmica nazvana 'Calciopoli'. Otkrivena je velika mreža namještanja utakmica uz pomoć sudaca. Najgore je prošao Juventus koji je izbačen u Serie B te su mu oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine, a krivim su proglašeni i Milan, Fiorentina, Reggina te Lazio.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.