Nova regionalna košarkaška liga

Novi Alpe Adria Cup - počinje natjecanje bez klubova iz BiH

Novi Alpe Adria Cup - počinje natjecanje bez klubova iz BiH
31.08.2015.
u 06:30
Natjecanje započinje 7. listopada, a kompletne troškove natjecanja trebao bi pokriti sponzor iz Austrije
Pogledaj originalni članak

a Košarkaška reprezentacija BiH pobjedom 85:76 nad Estonijom na turniru u Zagrebu završila je s oglednim susretima pred početak Europskog prvenstva koje počinje 5. rujna. Reprezentativci BiH koje vodi Duško Ivanović u Zagrebu su osvojili 2. mjesto iza domaćina Hrvatske. Bila je to četvrta pobjeda bh. reprezentacije od 12 susreta koliko su ih odigrali u pripremnom dijelu. BiH će na Europskom prvenstvu igrati u skupini A u francuskom gradu Montpellieru zajedno s domaćinom Francuskom, Rusijom, Izraelom, Poljskom i Finskom. Izbornik Duško Ivanović za glavni cilj odredio je borbu za drugi krug, a njega će pokušati izboriti dvanaestorica igrača: Renfroe, Šutalo, Kikanović, Stipanović, Gordić, Pašalić, Peršić, Vrabac, Buza, Milošević, Todić i Bavčić. S popisa posljednji su otpali Albijanić i Jošilo.

aNekadašnji košarkaš Širokog i povremeni hrvatski reprezentativac Stanko Barać pristupio je poznatom talijanskom klubu Armaniu koji vodi bivši izbornik reprezentacije Hrvatske i donedavni trener Cedevite Jasmin Repeša.

Visoki centar potpisat će tromjesečni ugovor do završetka prvoga dijela Eurolige. Nakon toga stručni stožer procijenit će hoće li se suradnja s Baraćem i nastaviti. U redove kluba iz Milana pristupio je nedavno hrvatski reprezentativac Kruno Simon, te dvojica košarkaša koji su prošle sezone igrali u regionalnoj ABA ligi, a to su Charles Jenkis koji je igrao za Crvenu Zvezdu, te Milan Mačvan koji je nosio majicu Partizana. (mbo)

U slovenskom gradu Mariboru utemeljena je nova regionalna košarkaška liga nazvana Alpe Adria Cup. Liga će brojati dvanaest klubova, a u njoj će igrati klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Madžarske i Austrije. U njoj neće igrati klubovi iz Bosne i Hercegovine jer je glavnom sponzoru bitna teritorijalna blizina država i klubova koji će u njoj igrati.

Bez sudionika ABA lige

U novoj regionalnoj ligi neće igrati klubovi sudionici regionalne ABA lige. Iz hrvatske lige igrat će Kvarner i Zagreb. Austriju će predstavljati Gmunden Swans, Klosterneuburg Dukes i Traiskirchen Lions, Italiju drugoligaši Pallacanestro Trieste 2004 i Treviso Basket, zatim Mađarsku Alba Fehervar i Kaposvari, te Sloveniju Helios Suns, Rogaška Crystal i Zlatorog Laško. Ligaški dio natjecanja obuhvaća tri skupine po četiri momčadi, nakon čega bi dvije najbolje momčadi iz svake skupne i dva najbolja trećeplasirana sastava izborila četvrtfinale, nakon čega bi četiri najbolje momčadi igrale Final Four koji će se održati u Domžalama. Natjecanje započinje 7. listopada, a kompletne troškove natjecanja trebao bi pokriti sponzor iz Austrije najavljivan kao potencijalni sponzor košarkaša Širokog za regionalnu ABA ligu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.