Ženski nogomet

Nogometni 'vaterpolo' na Blatu zaslužio pljesak

Nogometni 'vaterpolo' na Blatu zaslužio pljesak
13.10.2015.
u 06:15
Pogledaj originalni članak

Nogometašice ŽNK Široki Brijeg u 7. su kolu Prve nogometne lige Federacije BiH - skupina Jug odigrale mali derbi na Sportskom centru "Musa - Karačić" na Blatu protiv HŽNK Čapljina, te u neizvjesnoj, borbenoj i zanimljivoj utakmici osvojile tri nova boda pobijedivši 2:1.

Djevojke iz obje ekipe zaslužuju sve pohvale za ono što su pokazale u gotovo nenormalnim uvjetima za igru.

Jer, prije, za vrijeme i nakon utakmice, nebo se "rastvorilo", pa se na travnjak spustio gusti pljusak, pravi potok s neba.

Mračni oblaci gotovo su se mogli dodirnuti, ali sve to nogometašicama trenera gošći Ante Markote i domaćeg Ivana Kvesića nije smetalo dati sve od sebe za pobjedu.

Ona je pripala Širokobriježankama, ali kapa dolje i Čapljinkama koje su, nakon što su u 70. min smanjile na 2:1, do kraja prijetile izjednačenjem, ali nisu uspjele, iako su bile blizu.

Domaće su imale nadmoć u prvih 45 min, ali na odmor se otišlo bez pogodaka.

Odmah na početku nastavka (47), najbolja igračica domaćih Julija Kvesić obradovala je pogotkom suigračice i malobrojne navijače. Martina Vuletić povisila je na 2:0 (56), a gošće su smanjile preko Minele Gačanice (70), najbolje Čapljinke.

Bijele, Širokobriježanke igrale su u sastavu: Sabljić, Musa, Glavota, Lasić, K. Ljubić, Šakić, Kvesić, Boban, Bilać, Stojanović, Vuletić (Lončar, B. Ljubić, Šaravanja), a Čapljinke (plava oprema) u postavi: Šušak, Klepo, Vego, Vico, Šimić, Obradović, Čuljak, Bakalar, Perić, Gačanica, Musulin (Kordić, Milinković). Čapljinke će prezimiti pri vrhu ljestvice s 14 bodova. Širokobriježanke, pak, imaju 10, te odgođenu utakmicu protiv Sloge (BO), koju će igrati u subotu, 17. listopada, na Blatu.

Ako izbore planiranu pobjedu, na proljeće im se otvara put k naslovu, jer u prva dva kola igraju kući protiv trenutačno vodećih Željezničara (Bosanska Krupa) i Iskre (Bugojno). (mkn)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.