Uefa kategorična

Nogometašima koji igraju Superligu zabranjujemo igrati za reprezentacije

Nogometašima koji igraju Superligu zabranjujemo igrati za reprezentacije
19.04.2021.
u 15:03
Pogledaj originalni članak

Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u! Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta.

Rekao je to Uefin predsjednik Aleksander Čeferin nakon zasjedanja Uefina izvršnog odbora u Montreauxu i potvrdio najave krovne europske nogometne organizacije i drastičnim kaznama za nogometaše u klubovima koji će nastupati u novom natjecanju bogatih i velikih. 

Nije, doduše, precizirao na kojem to Euru i SP-u ne bi igrali nogometaši iz klubova koji će nastupati u Superligi, a Hrvatska u dosad poznatih 12 klubova ima sedam reprezentativaca; Luku Modrića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Antu Rebića, Šimu Vrsaljka, Ivu Grbića i Matea Kovačića.

- Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu - dodao je predsjednik Uefe.


Ispala je to glavna tema na sjednici, a trebale su to biti "samo" novi sustav Lige prvaka, gradovi-domaćini Eura, dok u nedjelju navečer Uefu je potresla vijest da su nogometni velikani pokrenuli svoju Superligu. Njih 12, Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United te talijanski Juventus, Milan i Inter. Njima će se priključiti još osam klubova.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.