Točni datumi

Nogomet se vraća, kreću tri lige

Nogomet se vraća, kreću tri lige
05.05.2020.
u 17:17
Pogledaj originalni članak

Mađarska je treća zemlja u Europi koja je odredila točan datum nastavka prvenstva nakon Poljske (29. svibnja) i Portugala (30. svibnja). Nogomet smo dosad mogli gledati samo u prijenosima iz Bjelorusije, Koreje i egzotične Nikaragve, a uskoro kreću i tri europska klupska natjecanja. 

Mađarski nogometni savez (MLSZ) objavio je da će se sezona u toj zemlji nastaviti 23. svibnja odigravanjem dviju utakmica kupa te jednim prvenstvenim dvobojem. 

U Mađarskoj će tako na teren prvi igrači MTK-a i Honveda te Mezokovesd-Zsorya i Fenervara u prvim polufinalnim susretima kupa, dok će istog dana Ferencvaros i Ujpest igrati prvenstveni dvoboj.

Iz MLSZ-a su dodali kako će se natjecanje nastaviti samo u prvoj ligi, dok niže lige mogu donijeti odluku o ranijem završetku sezone.

"Sve utakmice igrat će se uz strogo pridržavanje pravila o očuvanju zdravlja svih uključenih. Izradili smo detaljan protokol prema kojemu će sve momčadi biti stalno kontrolirane", objavio je MLSZ.

Sutra bi mogla biti donesena i odluka o nastavku nogometnog prvenstva u hrvatskoj (HNL) prema preporuci Središnjeg državnog ureda za šport, koji je predložio 30. svibnja kao datum početka natjecanja na otvorenom. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.