EUROBASKET

Njemačka svladala BiH, nije pomoglo ni 30 poena Muse

Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
Njemačka svladala BiH, nije pomoglo ni 30 poena Muse
03.09.2022.
u 18:07
U prvom je poluvremnu BiH bila bolja ekipa na terenu i vodila je cijelo vrijeme, u nekim je trenucima ta prednost narasla i na 11 poena razlike, ali Njemačka je pokazala zašto konkurira za medalju. Serijom 18:0 je preokrenula utakmicu.
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u drugom susretu Eurobasketa. Domaćin Njemačka u Kölnu je slavila 92:82. 

Presudila je u susretu dulja klupa Nijemaca koji su u poenima s klupe nadigrali BiH 50:32, ali i činjenica da je preko 18.000 ljudi napunilo dvoranu u Kölnu i glasno navijalo za domaćina. 

U prvom je poluvremnu BiH bila bolja ekipa na terenu i vodila je cijelo vrijeme, u nekim je trenucima ta prednost narasla i na 11 poena razlike, ali Njemačka je pokazala zašto konkurira za medalju. Serijom 18:0 je preokrenula utakmicu.

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Denis Schröder s 18 poena i 9 asistencija, a 18 je ubacio i mladi igrač Orlanda Franz Wagner. Bosni i Hercegovini nije pomoglo ni 30 poena Džanana Muse i to uz realizaciju 13/17. Nurkić je dodao 21 poen i uhvatio 7 skokova. Sljedeći protivnik Njemačke bit će Litva, a Bosnu i Hercegovinu očekuje još jedna teška utakmica protiv Slovenije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.