stalno na naslovnicama

Neymar pokazuje da je njegova kupnja bila rizik, no najbolji je u ligama petice

Neymar pokazuje da je njegova kupnja bila rizik, no najbolji je u ligama petice
20.01.2018.
u 21:37
Pogledaj originalni članak

Otkako je ovog ljeta za 222 milijuna eura prešao iz Barcelone u PSG, Neymar se nakon gotovo svake utakmice pojavi na naslovnicama portala širom svijeta. Prvi razlog su njegove odlične izvedbe jer je u 23 utakmice postigao 24 gola te podijelio 11 asistencija te je gledajući ta dva učinka najbolji igrač u ligama petice, piše Goal.

Međutim, Neymar je pažnju medija izazivao te još uvijek izaziva zbog svojih svađa sa suigračima, pogotovo Urugvajcem Edinsonom Cavanijem oko izvođenja jedanaesteraca. Isto tako, Brazilac je poznat kao ljubitelj noćnog života pa je tako nakon npotrebnog žutog kartona u pobjedi protiv Lyona odmah odletio na zabavu s vozačem Formule 1 Lewisom Hamiltonom, a za to je vrijeme njegov trener Unai Emery morao odgovarati na pitanja o ponašanju svoje glavne zvijezde na terenu.

Osim svađa s Cavanijem, Neymarov problem na terenu su učestali žuti kartoni. Zaradio je ukupno osam žutih te jedan crveni karton kada je nasjeo na provokacije igrača Marseillea. U Barceloni je također često dobivao opomene te će morati poraditi na mirnoći za vrijeme utakmice.

Krajem listopada, pojavile su se glasine kako se Neymaru ne sviđaju Emeryjeve video analize protivnika te je navodno izjavio kako bi mu bilo draže trenirati s rezervnom momčadi, nego slušati Emeryjevu taktičku pripremu utakmice. Te su glasine emocionalno pogodile Neymara, koji se rasplakao za vrijeme press konferencije brazilske reprezentacije i govora izbornika Titea.

Neymar je i u posljednjoj utakmici protiv Dijona (8:0) svu pažnju usmjerio na sebe. Prvi razlog je njegova fantastična izvedba u kojoj je postigao četiri gola i zabilježio dvije asistencije, no taj je učinak zasjenio njegov posljednji gol. Sudac je dosudio jedanaest za PSG, tribine su skandirale Cavanijevo ime kako bi Urugvajac postigao 157 gol za parišku momčad te tako prestigao Zlatana Ibrahimovića i postao najbolji strijelac u povijesti kluba, no Neymar je bez obzira na to uzeo loptu i zabio penal.

Brazilac je zasluženo proglašen za igrača utakmice te je imao obaveze prema medijima, ali je ipak odjurio sa stadiona i otišao na Men's Fashion Week koji se održavao u francuskoj prijestolnici.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.