SJAJNI ŠVICARAC

Neuništivi Federer će nastupiti na Roland Garrosu iduće godine

Neuništivi Federer će nastupiti na Roland Garrosu iduće godine
17.10.2019.
u 16:21
"Igrat ću Roland-Garros, ali neću vjerojatno igrati puno prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s obitelji, potrebni su nam praznici, pauza, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama", izjavio je Federer
Pogledaj originalni članak

Švicarski tenisač Roger Federer je najavio kako iduće godine planira igrati na Roland Garrosu s kojeg je izostao tri godine, od 2016. do 2018.

Švicarac je u interviewu za američku televizijsku postaju CNN kazao kako je "otvoreno prvenstvo Francuske u njegovom programu kao i Olimpijske igre u Tokiju, Wimbledon, US Open i možda Cincinnati prije New Yorka. 

"Igrat ću Roland-Garros, ali neću vjerojatno igrati puno prije toga. Imam potrebu provesti što više vremena s obitelji, potrebni su nam praznici, pauza, posebno ako budem nastupao na Olimpijskim igrama", izjavio je Federer, koji će navršiti 39 godina 8. kolovoza iduće godine i čiji je prvi cilj u 2020. Australian Open.

Tri godine zaredom - 2016., 2017. i 2018. - osvajač dvadeset grand slam naslova, nije nastupio na Raland Garrosu, što zbog ozljeda, što jer je je čuvao snagu za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, poput Wimbledona.

Ove godine - deset godina nakon svoje jedine pobjede u finalu protiv Šveđanina Robina Soderlinga - stigao je do polufinala gdje ga je sa 6-3, 6-4, 6-2 pobijedio Španjolac Rafael Nadal koji je turnir i osvojio.

Početkom tjedna je Federer najavio da će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje će pokušati stići do zlata u pojedinačnoj konkurenciji koje mu nedostaje u kolekciji trofeja. Sa Stanom Wawrinkom je u Pekingu 2008. osvojio zlato u paru i četiri godine kasnije srebro u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu gdje ga je u finalu pobijedio Škot Andy Murray. Na OI u Rio de Janeiru 2016. nije sudjelovao.

Švicarac je rekorder po broju osvojenih grand slam naslova, do sada je osvojio osam naslova u Wimbledonu, šest Australien Opena, pet US Opena i jedan Roland-Garros.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.