HNK Čapljina

Nekad je ljude nosilo srce za nogometom

11.12.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Večer kojom HNK Čapljina obilježava kraj kalendarske godine i ovoga puta privukla je brojne poklonike nogometa i sporta, navijače, sponzore, sportske prijatelje… Uz čelnike Čapljine, na nogometnu feštu stigli su i predstavnici sportskih kolektiva regije. Među njima, posebno mjesto zauzimaju izaslanstva Dinama iz Zagreba i sarajevskog Željezničara. Večer HNK Čapljina bila je i prigoda da se zaslužnim članovima, prijateljima kluba, sponzorima i donatorima, uruče priznanja. Uz ostale, dobili su ih Drago Bakalar, dugogodišnji fizioterapeut kluba, zatim Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, koji je za ovu prigodu na dar od kluba dobio i dres, a zahvalnice je dobio i veći broj sponzora. Fabijan Komljenović, jedan od članova Dinamova izaslanstva, kazao je kako su Čapljina i okolica, kao i Hercegovina u cjelini, područje na kojem Dinamo ima brojne navijače i simpatizere.

- S Čapljinom nas veže i suradnja glede škole nogometa koju smo pokrenuli, očekujemo da će ona biti stalna, samo još treba vidjeti hoće li biti dvije - zimska i ljetna ili samo jedna godišnje, kazao je Komljenović, dodajući kako je jačanju veza doprinio i njegov suradnik Nino Bule, trenutačno jedan od trenera u Dinamu koji je ponikao u Čapljini. Izaslanstvo NK Željezničar dolazak na svečanost kluba iz Bjelava iskoristilo je i za promociju svoga novog dresa, a Mirsad Šiljak, direktor kluba, uz ostalo, kazao je: - Mi najbolje znamo što znači podržati nekoga. Prije polaska, Čapljini smo uime kluba uplatili jednu skromnu donaciju u znak potpore. Mislimo da se tako stvara i razvija sportsko prijateljstvo, koje znači više od same svote, naglasio je Šiljak.

Posebno raspoloženje vladalo je među bivšim igračima Čapljine, među kojima je bio i Zlatko Križanović Vukas, aktualni trener GOŠK-a iz Gabele. - Sjećam se vremena kada su se navijači penjali na topole oko stadiona, pa kad bi pao pogodak i nešto slično se dogodilo, popustila bi pažnja, znali su s grana u teren padati. Kažem, to su bila druga vremena, kada je ljude nosilo srce. Mislim kako bi danas bilo više publike na svim stadionima, ne samo u Čapljini i okruženju, kada bi se uvjeti poboljšali, naglasio je Križanović.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.