Dragan Marković

“Ne bojimo se nikoga, ali bih volio izbjeći protivnike iz regije”

“Ne bojimo se nikoga, ali bih volio izbjeći protivnike iz regije”
31.01.2016.
u 07:15
Pogledaj originalni članak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će doznati ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj iduće godine, piše Večernji list BiH. Bosna i Hercegovine je plasman izborila nakon što je osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini 1, u konkurenciji Slovačke, Litve i Kosova, pa prilikom ždrijeba neće imati povlašten položaj.

Respektabilni protivnici

S obzirom na to, mogući protivnici Bosne i Hercegovine su kvalitetni timovi poput: Poljske, Makedonije, Bjelorusije, Danske, Rusije, Švedske, Mađarske, Islanda te poraženi tim iz dvoboja za treće mjesto između Hrvatske i Norveške.

- Teško je davati bilo kakve prognoze jer je konkurencija u prvom šeširu izuzetno jaka, protiv bilo koje reprezentacije igrali, mi smo reprezentacija iz drugog plana i slovimo za autsajdera. To je jednostavno stvarno ostanje. Ipak, ja vjerujem u svoje momke, ne bojimo se nikoga tako da mi je, mogu reći, svejedno tko će nam biti protivnik u dodatnim kvalifikacijama. Sve reprezentacije su uistinu kvalitetne, ali mi smo pokazali kako možemo igrati protiv jakih momčadi, tako da ćemo sačekati ždrijeb, a onda ćemo razmišljati o našem idućem protivniku. Istina, volio bih izbjeći protivnike iz regije, rekao nam je izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković.

Prvi susret dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj na rasporedu je od 10. do 12. lipnja, a drugi susret je na rasporedu nekoliko dana kasnije, odnosno od 14. do 16. istog mjeseca. Izbornik Dragan Marković je sjajnim rezultatima izborio ostanak na klupi i to bez natječaja za izbornika, koji se prethodno spominjao. Na sve pokušaje smjene ističe kako mu je ipak najveća nagrada potpora igrača. Ostaje činjenica, ipak, kako je rezultatima i postavom igre reprezentacije BiH Marković mnogim svojim kritičarima jednostavno začepio usta i argumentirano je obranio svoj angažman za kormilom reprezentacije.

Ipak, on se ne zamara tim pitanjem, ponovno ističe, kako je i ranije spomenuto, povjerenje njegovih izabranika u njega.

Prce i igrači zatražili ostanak

- Rekao sam to i ranije. Meni je najveća čast bila ta što su reprezentativci stali uz mene nakon susreta u Tuzli protiv Litve. Namjeravao sam zbog svih zakulisnih igrica napustiti reprezentaciju, ali kada je kapetan Nikola Prce u ime suigrača zatražio da ostanem, to nisam mogao nikako odbiti. Samo mi znamo što smo sve prošli u cijeloj ovoj priči, kakve smo probleme rješavali i opet došli u situaciju boriti se za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francusku. Učinili su me ponosnim i to mi je definitivno najveće priznanje za rad. Na sve kritike odgovorio sam na terenu zajedno s momcima. Svoj posao radim časno, najbolje što mogu i tako će sigurno biti i u budućnosti, istaknuo je Marković.

Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH treba navodno donijeti odluku o produženju suradnje s izbornikom Markovićem na idućem zasjedanju. Navodno će ta stvar biti formalnost, ali u drugu ruku i potvrda kako je Marković ponovno s najboljom reprezentacijom ostvario uspjeh koji se jednostavno ne može ignorirati i osporiti.

Preferira Nijemce

Izbornik BiH Dragan Marković dugo godina je živio i radio u Njemačkoj, pa s posebnim emocijama čeka današnje finale Europskog prvenstva između Njemačke i Španjolske.

- Sigurno je kako ću navijati za Njemačku. Imaju mladu momčad, željnu dokazivanja i pokazali su u polufinalnom ogledu protiv Norveške kako su odlično fizički pripremljeni za ovaj turnir. Po meni je to definitivno bilo finale prije finala. Nadam se kako se nisu potrošili na toj utakmici. Ovaj plasman u finale je plod sustavnog rada, ulaganja i zaista sjajne organizacije koju Njemačka ima u ovom trenutku. Nadam se kako Njemačka može biti bolja i od Španjolske te osvojiti zlato, rekao je Marković.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.