Hrvatska je bila treća na svijetu, a Dinamo je demolirao Celtic i ušao u europsku elitu

Nakon, za Hrvate, prekrasne 1998., opet smo na Celtic Parku zbog skidanja plavog prokletstva

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Tutsal Dinamo
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Dinamo uoči puta u Glasgow
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Dinamo uoči puta u Glasgow
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Dinamo uoči puta u Glasgow
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Dinamo uoči puta u Glasgow
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo
02.10.2014.
u 09:57
– Jedva smo čekali uzvrat, znali smo da ćemo ih "satrati" – kaže Goran Jurić, jedan od lidera one fenomenalne momčadi koja je pobijedila Celtic
Pogledaj originalni članak

Na Celtic Parku opet nakon 16 godina! Te, za Hrvatsku prekrasne, 1998. godine (reprezentacija je na SP-u u Francuskoj osvojila broncu, Dinamo je prvi put ušao u Ligu prvaka, nap. a.) maksimirski je klub baš preko škotskog prvaka ušao u elitu odigravši u uzvratu jednu od svojih najboljih utakmica dotad i demoliravši Celtic sa 3:0! U Glasgowu je bilo 1:0 za domaćina, ali...

– Jedva smo čekali uzvrat, znali smo da ćemo ih "satrati" – kaže Goran Jurić, jedan od lidera one fenomenalne momčadi. Bila je to momčad puna samopouzdanja, naoružana znanjem da velike riječi na travnjaku pretopi u velika djela. A može li se ovaj Dinamo iz Glasgowa vratiti s pozitivnim rezultatom?

Zagrepčani kvalitetniji

Ovo je osma uzastopna Dinamova sezona u skupinama euronatjecanja i još nijednom plavi nisu bili u ovakvoj situaciji. Nakon odličnog starta igraju utakmicu velikog uloga, u kojoj ne mogu previše izgubiti (još su četiri kola do kraja), ali mogu mnogo dobiti i napraviti veliki korak prema toliko željenom prezimljavanju u Europi!

– Taj će san biti ostvaren, Dinamo će biti prvi u skupini – uvjeren je bivši trener plavih Ante Čačić istaknuvši:

– Za dobar rezultat u Glasgowu Dinamo mora biti svjestan opipljivije kvalitete i prihvatiti imperativ prolaska ove skupine. Plavi su tehnički kvalitetniji, izvrsni su u napadačkom dijelu, no preduvjet da Dinamove prednosti dođu do izražaja barem je jednaka hrabrost i agresivnost onoj koju će Celtic neprijeporno iskazati. Plavi se moraju nametnuti i kontrolirati igru, moraju igrati brže nego dosad i izbjegavati izravne dvoboje. Već u prvih 20-ak minuta utakmice vidjet će se je li Dinamo spreman za pothvat.

Gledali ste Celtic u utakmicama sa svojim također bivšim klubom Mariborom, kakav su dojam ostavili?

– Maribor je prošao i čestitam mu na velikom uspjehu. Ali, da je Celtic išao dalje, ne bi to bilo nezasluženo, imali su Škoti mnogo peha u realizaciji. Celtic je slabiji nego prijašnjih godina, ima problema, prodali su najbolje igrače, a nisu ih nadomjestili jednakom kvalitetom. Međutim, Celtic je veliki klub, ima svoju tradiciju i to mu daje moć! Nikako ga se ne smije podcijeniti, nikome u Glasgowu nije lako igrati protiv Celtica.

Momčad im nije prava

Možemo li tu utakmicu na Celtic Parku usporediti s, primjerice, Dinamovim gostovanjem na Poljudu?

– Odlična usporedba! Hajduk je također veliki klub s bogatom tradicijom, ali sad, kao i Celtic, nema momčad na visokoj razini. Dinamo dobro igra na europskim gostovanjima i vjerujem da će tako biti i ovaj put – kaže Čačić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.