Novi angažman

Nakon katalonske, trenirat će Grudsku djecu

Nakon katalonske, trenirat će Grudsku djecu
VL
Autor
Željko Andrijanić
27.08.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Grudski rukomet godinama je primjer uspješne organizacije jednog sportskog kolektiva koji s minimalnim sredstvima osvaja naslove prvaka i u svim uzrastima postiže sjajne rezultate.

Najjači ženski turnir

Danas se u Grudama igra međunarodni “Centar osiguranje kup” na kojem će nastupiti, uz domaću ekipu, i ekipa Izviđača, crnogorskog Levalea, te Petasona iz Solina. Turnir počinje danas u 11 sati, a završava se dodjelom priznanja u 17.30. Za Gruđanke, turnir dolazi u dobro vrijeme. Taman nakon što ih je trenerica Zlata Zubac povela na visinske pripreme na Kupres.

Naporni treninzi

Treninzi su rađeni tri puta na dan, bila je to kombinacija trčanja u prirodi, rada na nogometnom igralištu, u sauni i bazenu, a trenerica Zubac tvrdi da su djevojke uspješno prošle naporne treninge. A upravo to bi mogao biti zalog za četvrti naslov prvakinja države zaredom, što je cilj. Gruđanke očekuje i europska utakmica uskoro, i to u EHF-u protiv Romana, rumunjske ekipe. Osim velikih cura, uspješne su i one najmlađe. Ekipa 2002. godište osvojila je drugo mjesto na jakom turniru u Međugorju, dok je ekipa 2004. osvojila četvrto mjesto. Što će tek sada biti kada im dođe još jedna legenda rukometa, trenerica Marija Žanko, koja će u Grudama voditi školu rukometa “Od prvog koraka do naslova prvaka”. Ona će danas na turniru zamijeniti dosadašnju trenericu Anu Križanac. Vrsno rukometno ime, u Španjolskoj je, u Kataloniji, bila dugogodišnja trenerica djevojčica, a radila je ispred Katalonskog rukometnog saveza. - Sigurni smo da će Marija svoje bogato igračko i trenersko iskustvo na najbolji način prenijeti našim curicama i tako nastaviti odličan rad naše škole rukometa, kazali su za Večernji list u klubu. Također, klub je krenuo i s akcijom učlanjivanja u klub, a članska iskaznica jamči i besplatan dolazak na domaće utakmice prvakinja, a što je još važnije, pomaže daljnji razvoj jednog od najuspješnijih ženskih sportskih kolektiva u BiH posljednjih godina. Oni koji žele, u klub se mogu učlaniti u uredu HŽRK Grude u sportskoj dvorani Bili Brig ili za vrijeme današnjeg turnira. Nova sportska, ujedno i rukometna sezona može početi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.