tihomir mustapić

“Nadam se da ćemo ostati u vrhu bh. košarke”

“Nadam se da ćemo ostati u vrhu bh. košarke”
16.06.2019.
u 11:45
Pogledaj originalni članak

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora HKK Zrinjski Tihomir Mustapić, dosadašnji pomoćnik Hrvoja Vlašića, izabran je za glavnog trenera. Premda je bilo i drugih opcija, uprava kluba odlučila se za Mustapića, sportsko ime od glave do pete, i mnogi su uvjereni kako će to za mostarski klub biti pun pogodak.

- Hvala upravi kluba što mi je dala prigodu. Nadam se da ću je znati iskoristiti. Iza sebe imam duge godine igračkog, pa i trenerskog staža. Sve je započelo s Posušjem u kojem sam ponikao i koji sam kao trener uveo u 1. ligu. Bilo je tu onih materijalnih problema, pa smo morali odustati od 1. lige, ali smo dobrim radom skrenuli pozornost na sebe.

 

Nakon Posušja stigao je poziv u Zrinjski?

- U Zrinjskom sam kao pomoćnik trenera Hrvoja Vlašića proveo tri godine. U tom razdoblju osvojen je i povijesni naslov prvaka. Od Vlašića, koji mi je i u igračkim danima bio trener, moglo se dosta toga naučiti i nadam se da ću kroz takvo iskustvo i svojim nekim idejama uspjeti ostvariti klupske planove. Zrinjski čini vrh bh. košarke i ja se nadam da ćemo tu i ostati. Mostar je sportska sredina koja je dala niz poznatih igrača i na tom putu treba nastaviti raditi i sport oplemenjivati.

 

Mostar muku muči s nedostatkom sportskih objekata, posebice za dvoranske sportove?

- To je nešto što traje i što opterećuje mostarski sport. Uvjeti su takvi kakvi jesu. Uprava je i do sada dosta učinila na poboljšanju uvjeta rada i zasigurno neće ostati na tome. Započelo se s renoviranjem Đačkog doma. Vjerujem kako će biti i ambicioznih planova kada su u pitanju sportski objekti jer Mostar ima velik broj klubova i sportaša koji traže primjerenije uvjete za rad.

 

Kako ste vidjeli ovogodišnju završnicu prvenstva BiH?

- Jednostavno rečeno, pobijedila je košarka. Uistinu je lijepo bilo vidjeti, posebice završnicu doigravanja koje je proteklo u pravom sportskom ozračju, bilo da se igralo u Sarajevu, Tuzli, Mostaru ili Širokom Brijegu. Široki je pokazao najviše i zasluženo osvojio naslov prvaka. Svjedočio sam na tim utakmicama i mogu reći da smo bili više od koraka od onoga što se zbivalo u susjedstvu. Pogledajte samo okršaje Crvene zvezde i Partizana, Budućnosti i Crvene zvezde u ABA ligi.

Završnica prvenstva BiH može svakome biti primjer kako se organiziraju takvi susreti i kako se kompletnim ugođajem i navijanjem doprinosi sportu - kazao je novi trener Zrinjskog koji će mostarsku momčad zajedno s pomoćnikom Miranom Peharom povesti sljedeće sezone kroz nove sportske izazove. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.