NIJE SE DAO IZNENADITI

Nadal nikad nije gubio u polufinalu: Najdraža mušterija mu je Đoković

Nadal nikad nije gubio u polufinalu: Najdraža mušterija mu je Đoković
08.06.2018.
u 07:40
U drugom polufinalu igraju Austrijanac Dominic Thiem i Talijan Marco Cecchinato. I jednom i drugom bit će to prvo finale Roland Garrosa.
Pogledaj originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal 11. će put u karijeri igrati u polufinalu Roland Garrosa, nakon što je u dvodnevnom četvrtfinalnom dvoboju došao do pobjede 4:6, 6:3, 6:2, 6:2 nad Argentincem Diegom Schwartzmanom, poslije tri sata i 42 minute igre. Za 32-godišnjeg Španjolca to je 901. pobjeda u karijeri, a 84. u Roland Garrosu. 

Nadal je ovaj turnir osvajao čak deset puta. Dakle, svaki put kad je igrao u polufinalu, na kraju je osvajao turnir. Prvi je osvojio 2005. godine, a posljednji prošle godine. Najčešće je u finalima pobjeđivao Rogera Federera – četiri puta. U polufinalima mu je najčešća “mušterija” bio Novak Đoković kojeg je triput izbacio. U polufinalu će igrati protiv Del Potra.

Nadal u međusobnim dvobojima s Del Potrom vodi 9:5, a slavio je i u oba meča odigrana na zemljanoj podlozi, 2007. u Roland Garrosu i 2011. u finalu Davisova kupa u Sevilli. U drugom polufinalu igraju Austrijanac Dominic Thiem i Talijan Marco Cecchinato. I jednom i drugom bit će to prvo finale Roland Garrosa. Posljednji Austrijanac koji je igrao u finalu bio je Muster 1995., a posljednji Talijan Panatta 1976. godine.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.