Teško gostovanje

Na terenu umjetna trava od koje tehničare zaboli glava - Zrinjski gostuje kod Krupe

Na terenu umjetna trava od koje tehničare zaboli glava - Zrinjski gostuje kod Krupe
18.11.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Kada nekom nogometašu u Premijer ligi spomenete gostovanje u Krupi, ovaj se obično uhvati za glavu. Nije to baš zato što je taj teren neosvojiv, riječ je jednostavno o tome kako je na njemu posebno neobično igrati s obzirom na lošu umjetnu podlogu.

Tvrd umjetni travnjak

- Istina je, puno je to drukčija podloga od one na kojoj smo mi navikli igrati. Iako je to umjetna trava, teren u Krupi je prilično nezgodan za igru. Tvrd je, na njemu je previše gume, lopta nekako neobično ide po njemu. Obično se na takvim podlogama može igrati brže, ali u Krupi se igra sporije. Naš protivnik sigurno je više naviknut na te uvijete, ali mi ćemo u svakom slučaju dati sve od sebe kako bismo postigli dobar rezultat, kazao nam je u dahu krilni igrač Zrinjskog Ognjen Todorović. Todorović je iskazao veliko poštovanje prema svom protivniku. - Krupa je jedna dobara momčad, vrijedna poštovanja. Igraju čvrsto, neugodni su u skok igri, posebno u prekidima. Imaju nekoliko igrača koji su u dobroj formi. Ipak, spremni smo za ovaj susret. Bez obzira na teren i snagu protivnika, ako mi budemo pravi, možemo pružiti dobru igru - dodao je Todorović.

Trener Blaž Slišković nam je otkrio kako se njegova momčad za specifično gostovanje pripremama na specifičan način.

Pobjeda je uvijek ambicija

- U Krupu idemo s ambicijama napraviti dobar rezultat, a to je za nas uvijek samo pobjeda. Nastojat ćemo se tako postaviti na utakmici. Nećemo razmišljati o defanzivnoj taktici, nego ćemo igrati onako kako smo navikli i kući i u gostima. Kako za nas tako i za sve druge protivnike teren predstavlja određeni problem. Krupa je navikla igrati na takvoj podlozi. Mi nismo, ali smo ovaj tjedan radili na umjetnoj travi kako bismo se privikli uvjetima terena u Krupi. Koliko će to pomoći, vidjet ćemo na samoj utakmici, kazao je na konferenciji za medije Blaž Slišković, te je još dodao: - Pribojavamo se prekida, jer su tu zaista kvalitetni. Trebamo raditi što manje prekršaja, pokušati kontrolirati utakmicu pa iz kontrole ugroziti gol protivnika i vratiti se kući zadovoljni. Koliko ćemo u tome uspjeti, ovisi o mojim igračima, ali i o igračima Krupe, dodao je Baka.•

Slišković je rekao kako ima na umu dvije formacije u kojima može početi susret. Skloni smo misliti kako će Baka ovaj put malo pojačati vezni red. Postoji mogućnost kako će Zrinjski igrati s tri igrača u veznoj liniji (Ćavar, Pezer i Jamak), Todorovićem i Filipovićem na krilima, te Bilbijom u napadu. Na lijevom boku će umjesto kartoniranog kapetana Stojkića biti Lučić, dok bi se na desni bok nakon neugodne ozljede trebao vratiti Galić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.