Dejan Čabraja raskinuo suradnju sa Širokim Brijegom

Na Pecari će ga pamtiti po važnim golovima u Kupu BiH

Na Pecari će ga pamtiti po važnim golovima u Kupu BiH
09.11.2018.
u 07:30
Pogledaj originalni članak

Kada se čini da na Pecari nema nikakvih novina, one se pojave. Nismo reagirali kada su portali prošli tjedan “vrisnuli” da se Željezničar i Zrinjski ozbiljno zanimaju za svestranog Dejana Čabraju, “polušpica, špica” ili obje krilne pozicije u momčadi Širokog Brijega. A i zašto bi, kada je Čabraja izjavio da pregovara sa sadašnjim klubom Širokim, koji ima prednost pred ostalim klubovima. Nije krio da postoje ponude, u BiH i drugdje. Činilo se da će i nakon 15. prosinca ostati u sadašnjem klubu. Međutim, jučer se na Pecari pronio glas da je Čabraja nakon pregovora s čelnicima Širokog odustao od nastavka suradnje.

Nažalost, razilazimo se

Rođeni Zagrepčanin (22. kolovoza 1993.) proveo je dvije godine na Pecari. Karijeru je počeo u Kustošiji, nastavio u Dinamu, pa s više ili manje uspjeha igrao za Sesvete, Lokomotiv, Rudeš, Inter, Lučko, te kratko u albanskom Flamurtariju. Na Pecari su nam rekli:

- Nažalost, razilazimo se. Jednostavno, nismo se dogovorili, napominjući da je rastanak bio korektan, što nije neka novina, jer takvi su rastanci u klubu uobičajeni. Navijači su donekle podijeljeni, jer jedni Čabraju kuju u zvijezde, dok mu drugi prigovaraju da ponekad djeluje nezainteresirano. Jedni i drugi pamte nekoliko važnih pogodaka koje je Čabraja postigao za Široki Brijeg, osobito u Kupu BiH u sezoni 2017/2018. Tako je u polufinalu na Grbavici bio “glavni” kod velike 3:0 pobjede protiv Željezničara, kada je zabio dva pogotka.

Gledatelji skandirali Čabraji

Možda je još značajniji njegov pogodak u uzvratnoj finalnoj utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva. Doduše, bio je to gol s bijele točke, ali odlučujući, koji je Širokome ne samo donio kup, nego ga lansirao i u Europu. Tada je 6000 gledatelja dugo skandiralo Čabrajino ime, a suigrači su ga na ramenima nosili trčeći počasni krug... Ugovor prestaje vrijediti 15. prosinca, ali saznajemo da Čabraja neće konkurirati za tri preostale susreta prvenstva (sutra u gostima kod Slobode, 24. studenoga protiv Goška kući, te 1. prosinca Željezničara u gostima). Od ostalih novosti iz kluba, zanimljiva je ona o pozivu Stipi Juriću za nastup u U21 reprezentaciji BiH u Zenici 19. studenoga protiv Azerbajdžana. Nogometašice Širokog pak, slave naslov jesenskih prvakinja u 1. ligi FBiH, iako moraju u nedjelju odigrati još zaostali susret protiv Rose Brandis u Travniku. One imaju maksimalnih 18 bodova i susret manje, a Mladost i Sana zaostaju po tri boda. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.