nogomet

Na osam utakmica 47 pogodaka

Na osam utakmica 47 pogodaka
03.09.2015.
u 06:30
Pogledaj originalni članak

Na osam utakmica 3. prvenstvenog kola drugoligaši južne skupine zabili su, pomalo nevjerojatnih, 47 pogodaka, što je gotovo šest po utakmici. Ovakvu golgetersku učinkovitost teško je naći na ovim prostorima, pa i šire.

Teško je također naći natjecanje u kojem je svih šesnaest klubova u jednom kolu zabilo najmanje pogodak, a baš to je uspjelo drugoligašima južne skupine.

Gledatelji su se najviše nauživali učinkovitosti napadača u Neumu gdje je čitlučko Brotnjo visoko svladalo domaćine sa 7:2 (Penava 2, Golemac 2, Marić, Soldo i Čilić za Brotnjo, Lovrić i Matić za Neum). Bila je ovo druga gostujuća pobjeda Čitlučana koji, čini se, misle ozbiljno.

A proljetos su muku mučili i jedva uspjeli izboriti ostanak. Nakon dva kola, vodeća Sloga iz Uskoplja doživjela je u gostima kod Rame pravi potop, završilo je 1:7 (Vladić 2, Šimunović 2, Babić, Topić i Džalto za Ramu, Latić za Slogu).

Posušje je s 5:2 nadigralo Kamešnicu na Mokrom docu (Da. Begić 4, Do. Begić za Posušje, Čeko 2 za Kamešnicu).

Sedam pogodaka vidjeli su i gledatelji na Zgonama. Troglav 1918. je u utakmici preokreta nadigrao Grude 4:3.

Za Livnjake su zabili Velić, Perajica, Markov i Bilić, za Grude M. Mikulić, Bilić (ag) i Pinjuh. Tomislav je visoko svladao Kupres (5:1) pogocima Pavića 2, F. Jurića 2 i I. Jurića, dok je počasni pogodak za Kupres postigao Radić. Šujica i Turbina podijelile su bodove (2:2).

Za Šujičane oba je pogotka zabio Radoš, za Jablaničane su pogodili Zukić i Bešo. Klis i Stolac podijelili su bodove (1:1 – Islamović za domaće, Šehić za goste). Iskusniji Igman slavio je u Blagaju 3:1 (Cerovina za Blagaj, Bajrić, Kašić i Sultanić za Igman).

Poredak: Brotnjo 9, Tomislav 7, Igman, Posušje, Grude, Sloga i Troglav 1918. 6, Turbina 5, Klis 4, Rama, Neum i Kupres 3, Šujica 2, Stolac i Kamešnica 1, Blagaj 0 bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.