Gruđanke pred najvažniju utakmicu ove jeseni

Na blagdan svete Kate cilj pobijediti i proslaviti naslov jesenskog prvaka

Na blagdan svete Kate cilj pobijediti i proslaviti naslov jesenskog prvaka
VL
Autor
Željko Andrijanić
21.11.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Goražde je palo na domaćem terenu od HŽRK Grude i tako trostrukim prvakinjama države omogućilo da već jednu ruku stave na pobjednički pokal. Ta ruka držat će se dijela rezerviranog za jesenski naslov prvaka, a onaj konačni čekat će proljeće 2018. godine.

Do ove utakmice Goražde je bilo drugoplasirano i u tome klubu koji nosi sufiks Heim-Meih gajili su nadu da će one biti te koje će nakon tri godine pružiti otpor Gruđankama i zaustaviti ih na pobjedničkom putu. To se nije dogodilo, te su Gruđanke pobjedom od 20:34 nastavile pobjednički niz u prvenstvu koji traje od 9. studenoga 2014. godine. Neke od igračica još nisu bile ni stasale, nekih nije bilo u Grudama, kada je tog datuma slavila Katarina, koja vjerojatno nije ni bila svjesna da je napravila povijesni podvig kao momčad koja je posljednja pobijedila Grude. ‘Kćeri bure’ su protiv Goraždanki bile superiorne tako da se nikako nije moglo naslutiti da su domaće igračice na drugome mjestu lige i da mogu ugroziti prvakinje. Na utakmici je Ana Vrančić postigla 9 pogodaka, a letjele su igračice još na krilima Andree Prusine koja je zabila 8 pogodaka, Nikoline Čuture s 5 pogodaka, Amande Marić i Anite Azinović s po 4 pogotka, Edine Dmeić s 3 i Martine Kraljević koja je zabila 1 gol. Ovom pobjedom Grude su otišle na 6 bodova prednosti ispred Dubice te 8 bodova ispred Krivaje. Sada im u goste dolazi ekipa OŽRK Jedinstvo AtlasRelax iz Tuzle. Utakmica se igra na blagdan svete Kate, a nakon svete mise u crkvi svete Kate u Grudama tisuće ljudi okupe se ispred crkve kada kreće velika proslava zaštitnice župe stare 122 godine, a čiji su mještani prije 160 godina darovali franjevcima zemljište. U klubu vjeruju kako će termin 16.30 sati ove subote napuniti dvoranu Bili Brig, s obzirom da je dan svečarski, slavljenički, a da će, uz proslavu blagdana zaštitnice župe, biti proslavljen i jesenski naslov prvaka.

- Igramo na svome terenu i vjerujem kako je naša ekipa najbolja u BiH, a temelj te moje vjere su rezultati posljednjih mjeseci, ali i godina. Sigurna sam da će nam se i u ovoj utakmici većina stvari posložiti i da ćemo odličnom igrom izboriti još jednu važnu pobjedu. Smatram da smo ekipa bez jače konkurencije i naša igra to dokazuje. Osvojit ćemo novi naslov prvaka - ustvrdila je za Večernji list jedna od najboljih igračica kluba, Nikolina Čutura. U klubu pak ništa ne prepuštaju slučaju. Ističu da je dodatna motivacija za tuzlanski klub pred utakmicu u Grudama njihova pobjeda (31:30) nad grčkim PAOK-om u europskom Challange cupu, što je prva pobjeda nekog ženskog rukometnog kluba iz BiH u europskim natjecanjima u zadnjih nekoliko godina.

Ali, ‘Kćeri bure’ s dosadašnjom igrom nemaju razloga za brigu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.