Utakmica sezone

Mostar uz Zrinjski na utakmici koja može donijeti novi naslov prvaka BiH

Mostar uz Zrinjski na utakmici koja može donijeti novi naslov prvaka BiH
28.05.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Zrinjski danas igra utakmicu godine. Mostarci će protiv Slobode od 17 sati tražiti domaću pobjedu uz koju bi osigurali naslov prvaka. Postoji još nekoliko kombinacija uz koje bi plemići mogli biti prvaci, ali one bi podrazumijevale kikseve Željezničara i Sarajeva koji također spletovima okolnosti mogu biti prvaci, ali to su opcije u koje se plemići ne žele pouzdati. Samo žele pobjedu kako bi ponovno podigli pehar prvaka.

Sudac iz Sarajeva

Jedna od osoba kojoj bi moglo biti jako teško na utakmici je sudac Irfan Peljto iz Sarajeva. Sasvim slučajno će utakmicu Zrinjskom suditi sudac iz Sarajeva, grada u kojemu se dva tamošnja kluba nadaju posrtaju plemića kako bi se oni dokopali naslova. Peljtino će suđenje kontrolirati Haris Kaljanac, također iz Sarajeva. 

Ipak, ostavimo se suca, neka radi svoj posao najbolje što može. Nego, kada smo kod onih kojima će danas biti teško, teže će biti Peri Stojkiću, kapetanu plemića, domaćem dečku koji, zbog crvenog kartona iz prošlog kola, ne može igrati. Na upit kako se osjeća, Stojkić nam je odgovorio: “Ma, kakav ću biti”. 

- Ma, nervozan sam i neraspoložen, kakav ću biti... Teško mi je što na terenu ne mogu pomoći našim momcima i klubu na putu do novog naslova. Treba izdržati tih 90 minuta, a kamo sreće da mogu pomoći na terenu... Ne smijem biti ni na klupi, ali vrtjet ću se negdje oko ekipe i svlačionice, bit ću im blizu i pokušat ću, koliko budem mogao, momke ohrabriti pred ovu utakmicu, kazao nam je vidno neraspoloženi Stojkić.

Ipak, na spomen koliko to može biti velika utakmica za njegov klub i njegov grad, vratio mu se osmijeh na lice.

- Stadion će biti pun, bez obzira na sve, jedva čekam početak utakmice i, ako Bog da, da sve bude u redu i pobijedimo, podignemo novi naslov prvaka, dodao je Stojkić koji bi tako četvrti put osvojio naslov sa Zrinjskim. 

Sloboda se u Mostar ne dolazi braniti. Trener Vlado Jagodić se nada pokvariti ozračje u Mostaru. Logično, taj strateg gleda ono što je najbolje za njegovu momčad...

- Točno je da gostujemo kod momčadi koja želi naslov, a tu i još dva kluba imaju svoj interes. Naš cilj je napraviti dobar rezultat i ostvariti pobjedu. Krupa nas je pobjedom dostigla na 4. mjestu, a ja još uvijek mislim kako je bolje završiti na 4. nego na 6. mjestu. Doista mi je žao što ne mogu izvesti najbolju postavu zbog ozljeda. Ipak, mi idemo odigrati najbolje što možemo, a vidjet ćemo za što je to dovoljno. Nismo opterećeni kao Zrinjski jer njima će biti teže jer nemaju “popravni” nakon ove utakmice, kazao je trener Slobode Vlado Jagodić.

Najvažnija utakmica

U taboru plemića neće igrati kapetan Stojkić, kao ni Jakovljević kojega je njegov trener Slišković označio kao jednog od svojih igrača koji igraju u najboljoj formi. Svi ostali igrači su u kombinaciji za utakmicu.

- Ovo nam je najvažnija utakmica sezone i uistinu se nadam kako će stadion biti pun. Potrebna nam je velika podrška navijača kako bismo na najbolji mogući način ušli u utakmicu sa Slobodom te ostvarili ono što svi priželjkujemo. Slažem se kako ne smijemo olako shvatiti Slobodu i navodnu najavu kako ne mogu izvesti svoju najbolju momčad. Takvo nešto nas neće uspavati. Ovo je najvažnija utakmice sezone, držimo sve u svojim rukama i smatram kako smo kvalitetniji od protivnika. Vjerujem kako ćemo to na terenu i pokazati, kazao nam je Tomislav Tomić, vezni igrač Zrinjskog.

Dakle, Zrinjski se nada obrani naslova prvaka, dok bi Sloboda željela pokvariti feštu pod Bijelim brijegom. Sasvim dovoljan razlog za nogometne znatiželjnike da od 17 sati zauzmu svoje mjesto na tribinama. S druge strane, na ovaj će susret s mnogo zanimanja motriti sarajevski klubovi - Željezničar i Sarajevo...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.