pred dvoboj s Islandom

Modrić: Došli smo po pobjedu, ništa nam ne smije biti alibi

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Modrić: Došli smo po pobjedu, ništa nam ne smije biti alibi
11.06.2017.
u 07:09
Moramo se maksimalno usredotočiti i siguran sam da ćemo odigrati dobro i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu, rekao je Luka Modrić
Pogledaj originalni članak

Govoreći uoči nedjeljnog kvalifikacijskog dvoboja s Islandom u Reykjaviku (20.45 sati), hrvatski kapetan Luka Modrić istaknuo je da "poštuje domaću reprezentaciju" te dodao da "ništa ne smije biti alibi hrvatskoj reprezentaciji, koja je došla po pobjedu".   

- Dobro smo se pripremili, dobro smo trenirali i veselimo se utakmici. Znamo koliko nam znači, po meni je to najvažnija utakmica kvalifikacija i pozitivnim bismo rezultatom napravili veliki korak prema Rusiji - izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije koji će na travnjak u Reykjaviku izvesti oslabljenu momčad, u kojoj će nedostajati nekolicina vrlo važnih igrača, poput prvog vratara Danijela Subašića i iskusnog Vedrana Ćorluke. - Nedostajat će nam oni koji nisu s nama, oni su jako važni za našu momčad, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ih nadomjeste. Siguran sam da će to napraviti na pravi način i da se izostanci neće osjetiti - poručio je Modrić koji je protiv Islanda imao dosta pozitivnih iskustava.

Naime, Hrvatska je preko islandske reprezentacije došla na posljednje Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., a na putu prema Rusiji naša je reprezentacija na Maksimiru sa 2:0 svladala četvrtfinalista s prošlogodišnjeg Eura. - Svaki su puta bili čvrsta, neugodna momčad koju nije lako pobijediti, pogotovo u Reykjaviku. Prije četiri godine bilo je jako hladno, utakmica je bila vrlo borbena, s mnogo trke, ali bez izrazitih šansi. Oni su kolektiv, a ako nekoga treba izdvojiti to je Gylfi Sigurđsson koji se dokazao u njemačkoj i engleskoj ligi. Igraju agresivno, nikad se ne predaju bez obzira na rezultat i stoga moramo demonstrirati istu razinu borbenosti i htijenja, a tada će naša kvaliteta doći do izražaja -  tvrdi Modrić i ističe:

- Mi ih poštujemo, međutim, mi smo Hrvatska i došli smo po pobjedu. Vjerujem da taj cilj možemo ostvariti. Modrić je na najbolji mogući način završio ovu klupsku sezonu, osvojivši s Real Madridom svoj prvi naslov španjolskog prvaka i treći put trijumfirao u Ligi prvaka. Ostala mu je još samo jedna prije ljetnog odmora. - Najgore je igrati utakmice na kraju sezone, ali ništa nam ne smije biti alibi. Moramo se maksimalno usredotočiti i siguran sam da ćemo odigrati dobro i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu, kao što smo činili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija - zaključio je Luka Modrić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.