Košarka: Pripreme bh. klubova

Mladost i Sloboda dovode pojačanja

Mladost i Sloboda dovode pojačanja
20.08.2017.
u 12:00
Pogledaj originalni članak

Uz dva kluba koja su izravno izborila nastup u Drugoj ABA ligi, Bosnu i Zrinjski, još će jedan klub iz Bosne i Hercegovine kroz pretkvalifikacije tražiti put do Druge regionalne ABA lige. Pretkvalifikacije će igrati Mladost iz Mrkonjić Grada, Sloboda iz Tuzle i Široki. Pripreme tih klubova u punom su jeku.

Čeka se Lončar

Širokobriježani treniraju s mladim igračima koji su pod ugovorom i čeka se dolazak centra Markusa Lončara po okončanju pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Košarkaš posuških korijena u Široki je pristupio iz hrvatskog prvaka Cedevite. Za sada iz kluba nema informacija o novim pojačanjima koja se najavljuju. S druge strane, njihovi konkurenti u pretkvalifikacijama Mladost i Sloboda doveli su nekoliko novih igrača.

U redove Mladosti iz Mrkonjić Grada stigla su trojica dojučerašnjih igrača Leotara, a to su kapetan Vladimir Aleksić, Stefan Mijović i Srđan Milanović. Mrkonjićanima je kao posljednji pristupio dvadesettrogodišnji Nikola Majić koji je u prošloj sezoni s učinkom od devetnaest poena po utakmici i osam asistencija igrao u drugoj mađarskoj ligi.

Ozbiljne pripreme

I Tuzlaci se vrlo ozbiljno pripremaju za pretkvalifikacije i učinit će sve da dođu do Druge ABA lige. Sastav Velimira Gašića pojačat će tri nova imena. Dva igrača imaju međunarodnog iskustva i igraju na centarskim pozicijama, a to su dvadesetčetverogodišnji i 205 centimetra visoki Ljubomir Čampara i dvadesetpetogodišnji 207 centimetara visoki Nikola Silađi te dvadesetogodišnji 184 centimetra visoki branič Milan Lužajić.

Nakon pretkvalifikacija, koje će se igrati po načelu svatko protiv svakoga, pobjednik će zajedno s Primorskom iz Kopra, Vršcom i Sutjeskom iz Nikšića igrati kvalifikacije za ulazak u Drugu ABA ligu.

Kvalifikacije će se igrati u Laktašima od 27. do 29. rujna, a dvije najbolje momčadi postat će članovi Druge ABA lige u kojoj će biti još deset klubova, a to su Krka, Rogaška, Split, Bosna Royal, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.