Za klub stižu bolji dani

Mirko Ćaleta (28) novi predsjednik HNK Kupres

Mirko Ćaleta (28) novi predsjednik HNK Kupres
19.02.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Rad na infrastrukturi i jačanje omladinskog pogona odranije je cilj HNK Kupres. Tome u prilog ići će i novi predsjednik, po zanimanju magistar cestovnog prometa Mirko Ćaleta, koji će u ožujku napuniti tek 28 godina. S njim u klubu vjeruju da će zadržati drugoligaški status te realizirati očekivanja s početka teksta.

- Obnavljanje i jačanje infrastrukture i omladinskog pogona, na tom ćemo raditi u mom mandatu. Svjestan sam da je situacija sa seniorskom momčadi složena i nalazimo rješenja kako bismo sezonu uspješno priveli kraju, govori nam na početku razgovora Ćaleta svjestan u kakvim mu je uvjetima raditi. Kupres kao nogometni klub osnovan je davne 1924. godine. Ove godine se obilježava 20 godina od reaktiviranja kluba. Bilo je to 1997. godine, nakon rata.

- Okrenuli smo se igračima iz domaćeg pogona i to može utjecati na rezultate u proljetnom dijelu sezone, ali ja vjerujem u ovaj klub. Vjerujemo u ostanak u Drugoj ligi Jug. Međužupanijska liga nije katastrofa, ali moramo se boriti da klub ostane u ligi, ističe Ćaleta. Ono što raduje upravo su omladinski pogoni u koje Mirko Ćaleta osobito vjeruje jer su mladi temelj opstanka i zalog za budućnost. - Imamo tri kategorije omladinskog pogona i to nam je jamstvo za bolje sutra u HNK Kupres. Dugoročni plan našeg kluba je aktivno sudjelovanje u edukaciji mladih u Kupresu, bilo na sportskom, ali i svakom drugom bolju, istaknuo je novi 28-godišnji predsjednik HNK Kupres. Trenutačno, u svim kategorijama HNK Kupres ima oko stotinjak igrača. Podršku novom vodstvu dao je i legendarni dinamovac Goran Jurić.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.