SPAS U ZADNJI ČAS

Miočića prozvao Ngannou! Stipi bi on mogao biti najbolja i posljednja prilika

Foto: Reuters
Miočića prozvao Ngannou! Stipi bi on mogao biti najbolja i posljednja prilika
31.10.2023.
u 10:45
Francis Ngannou je u deset rundi protiv Tysona Furyja iz MMA zvijezde izrastao u legendu borilačkih sportova. Međutim, legenda je to koja još itekako može graditi svoje borilačko nasljeđe
Pogledaj originalni članak

Nedavno je otkazan meč između Jona Jonesa i Stipe Miočića. Trebao je to biti jedan od najvećih u povijesti UFC-a, kako po gledanosti, tako i po značaju. Jon Jones, jedan od kandidata kad god je riječ o najboljem MMA borcu svih vremena, ozlijedio se na treningu i ne može biti spreman za borbu. Sve je potvrdio i Dana White.

U možda još i goroj situaciji je 41-godišnji, Stipe Miočić. Ovo je trebao biti pokušaj velikog povratka i vjerojatno posljednjeg buđenja starog plamena za najuspješnijeg teškaša u povijesti promocije. Obožavatelji sporta zabrinuti su da bi mogli ostati bez prilike da ponovo vide Miočića u ringu, a svjestan je toga i sam borac. Ipak, u igru uskače novo-staro lice.

Francis Ngannou je ovoga vikenda zacementirao svoju poziciju u povijesti borilačkih sportova kada je u trećoj rundi boksačkom meča srušio megazvijezdu Tysona Furyja. Aktualni prvak WBC-a pojas je zadržao podijeljenom sudačkom odlukom s minimalnom prednosti. Sa zaradom od barem 10 milijuna dolara u džepu, Kamerunac koji je šokirao svijet sada bira svoje protivnike.

Mnogi su se nadali da bi na red mogao doći Jon Jones, a obzirom da je on sada ozlijeđen, druga opcija za veliku borbu je dovršetak trilogije Ngannou - Miočić. "Prozivao sam Jonesa, ali mogu uzeti Stipu dok se on ne vrati", napisao je Ngannou na Twitteru. Ovakav spoj je još izgledniji obzirom da je Ngannou pod ugovorom za PFL. U slučaju da Ngannou pobijedi Jonesa, UFC bi imao prvaka koji nije u njihovoj organizaciji. Miočić s druge ne drži pojas i za UFC te opasnosti nema.

Američka MMA organizacija Kamerunca je pustila da ode zbog neslaganja o uvjetima i zaradama od borbi. Sada se vjerojatno lupaju po glavi, a vjerojatno i smišljaju što im je napraviti da bi uskočili na vlak dok još vozi. Osim spomenutih vrata u MMA, Ngannou su se iznenada širom otvorila boksačka vrata. Obožavatelji sporta žele vidjeti borbu njega i Anthonyja Joshue ili Deontaya Wildera. Kojim će putem krenuti Kamerunac tek treba vidjeti, no mogao bi usput spasiti Miočića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.