Slovenski stručnjak

Miloš Kostić novi šef stručnog tima Željezničara

Miloš Kostić novi šef stručnog tima Željezničara
30.05.2016.
u 21:48
Pogledaj originalni članak

Slovenski stručnjak Miloš Kostić novi je trener Željezničara. Kostić će na klupi bh. premijerligaša naslijediti Edisa Mulalića, koji je dobio otkaz nakon završetka sezone.

Miloš Kostić rođen je 1971. godine u Ljubljani. U karijeri je nastupao za Svobodu, Goricu, Primorje i Olimpiju, a sa Goricom je 1996. godine osvojio naslov prvaka Slovenije, javlja Fena.

Zbog teže ozljede koljena je morao okončati igračku karijeru u 28. godini te se odmah nakon toga posvetio trenerskom zvanju. Kroz edukaciju i stalno usavršavanje se posebno specijalizirao za rad s mladim igračima, što je i jedan od osnovnih razloga za zanimanje Željezničara, priopćeno je iz sarajevskog kluba.

Trenerski posao je započeo u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. godine odveo na Europsko prvenstvo. Na Euru je sudjelovao i 2002. godine s juniorskom reprezentacijom Slovenije, te 2012. ponovo s kadetskom reprezentacijom. Kada je u pitanju seniorski nogomet, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je s istim trenerom otišao u belgijski Lierse. Jedini dosadašnji angažman kao šef stručnog štaba u nekom klubu je imao ovog proljeća kada je osam kola prije kraja sezone preuzeo Krku koja je u tom trenutku već bila "otpisana" iz najvišeg ranga.

Kako je istaknuo, osnovni motiv za dolazak u Željezničar je upravo želja da svoj uspješan rad s mlađim kategorijama nastavi pobjedama u seniorskom nogometu. Kostićev pomoćnik bit će Marko Lešnik, rođen 1978. u Mariboru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.