Liga za opstanak

Metalleghe pobjedio Široki na Pecari

Metalleghe pobjedio Široki na Pecari
15.04.2017.
u 21:33
Pogledaj originalni članak

Metalleghe je u 4. kolu Lige za opstanak došao do velike pobjede protiv Širokog na Pecari. Slavili su s 1:0, te su došli do važna tri boda u borbi za opstanak. 

Prvo poluvrijeme donijelo je izuzetno grub meč na obje strane, a oba tima su imala šanse da dođu do prednosti.  Široki je imao više od igre na otvaranju. Iz bolje igre se izrodila šansa za Ivankovića čiji je udarac sjajno obranio golman Fejzić, piše sportsport.ba. 

Na kraju prvog dijela dvije dobre šanse za goste iz Jajca. Oba puta je prijetio Dženis Beganović. Prvi udarac je otišao preko gola, da bi potom Marković spasio loptu s gol-linije i na odmor se otišlo bez golova. 

Gosti su hrabro ušli u nastavak meča, da bi u 55. minuti stigli do gola. Prekrasan gol postiže Elvedin Aletić za prednost gostiju od 1:0. Široki je potom krenuo po izjednačenje. Imali su domaći nekoliko jako dobrih šansi pred golom Fejzića, koji je ponovno bio sjajan. Posebno se iskazao kod šanse Luke Menala, pa je on istinski junak ovog meča. Do kraja je ostalo 1:0 za Metalleghe koji je ovom pobjedom korak bliže opstanku u Premijer ligi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.