Isplivali povjerljivi mailovi:

Messi je od Barcelone tražio nevjerojatne uvjete, a onda pobjegao u PSG

Foto: David Klein/PA Images/PIXSELL
Messi je od Barcelone tražio nevjerojatne uvjete, a onda pobjegao u PSG
21.09.2022.
u 12:47
Pogledaj originalni članak

Španjolski list El Mundo Deportivo objavio je povjerljive dokumente i mailove koje su razmjenjivali otac Lionela Messija i predstavnici Barcelone. Objavili su popis Argentinčevih nerealnih zahtjeva da ostane u klubu.

“Neka im mačevi vise nad glavama”, poruka je koju je Messijev otac navodno poslao svom odvjetniku.

Tražili su novi trogodišnji ugovor uz niz nevjerojatnih uvjeta.

Ti uvjeti uključuju bonus od 10 milijuna eura samo za potpis i jamstvo da će mu biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba u teškim danima, ali uz tri posto kamata. Plaća mu je trebala iznositi 75 milijuna eura godišnje, kao i ranije.

Uz to, tražio je da mu se omogući odlazak iz kluba kada on to želi, uz simboličnu odštetu od 10.000 eura. Tako bi se ukinula odštetna klauzula od 700 milijuna za odlazak.

Argentinac je uz to tražio i privatnu ložu na Camp Nouu za obitelj Messi, kao i obitelj Luisa Suareza koji mu je dobar prijatelj te privatni avion kojim bi njegova obitelj mogla putovati u Argentinu tijekom praznika.

Pregovori o novom ugovoru započeli su 2020. godine i vodili su se dosta dugo. Messi je godinu dana prije isteka ugovora tražio odlazak iz kluba, a nakon toga je izbila afera burofaks. Messi je tada u suzama napustio Barcelonu i potpisao za PSG.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.