LIGA PRVAKa

Messi i Rakitić razbili Juventus, Hrvat dobio ovacije

Messi i Rakitić razbili Juventus, Hrvat dobio ovacije
13.09.2017.
u 07:17
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Barcelone novu sezonu Lige prvaka otvorili su uvjerljivom pobjedom. U spektaklu kojem se veselio cijeli svijet na Nou Campu su pobijedili Juventus s 3:0. Dva gola zabio je Messi, a u strijelce se upisao i naš Ivan Rakitić.

Dembele zaigrao

Ernesto Velverde, koji je večeras vodio svoj četvrti klub u Ligi prvaka (Olympiakos, Valencia, Athletic) od prve minute dao je priliku novom, skupocjenom pojačanju Dembeleu. Francuz je pokazao da će biti veliko pojačanje, ali mu treba još vremena da pohvata konce. Juve je dobro krenuo, zaprijetio preko Dybale i Pjanića, ali se brzo ugasio. U prvom dijelu igralo se prilično čvrsto, anije bilo puno pravih prilika, a onda je sve u svoje ruke uzeo Messi. Odigrao je Argentinac sjajno dupli pas sa Suarezom i pogodio u mrežu. To mu je bio prvi gol koji je postigao legendarnom Buffonu, a zanimljivo je da mu je to bio prvi kontakt s loptom u kaznenom prostoru Juvea na ovom susretu. Bila mu je to 13. uzastopna sezona u kojoj se upisuje u strijelce u Ligi prvaka, samo je Raul po tom pitanju bolji, on je zabijao 15 sezona zaredom!

U nastavku susreta Barca je krenula još žešće, razigrao se Messi i tu je za Juve, koji je prije samo tri mjeseca igrao finale LP-a, bio kraj. Argentinac je prvo zatresao vratnicu, da bi u 56. sudjelovao u akciji za gol. Messi je odlično prošao i ubacio, Sturaro izbio loptu, ali ravno na noge Ivanu Rakitiću koji opet zabija Juveu. Podsjetimo, bio je strijelac u međusobnom finalu Lige prvaka 2015.
Samo 13 minuta kasnije sve je bilo riješeno, Messi je još jednim lijepim golom stavio točku na i.

Ovacije Raketi

Velverde u 77. minuti ubacuje još jednom pojačanje - Paulinha, koji izlazi umjesto našeg Rakitića. Hrvatski nogometaš odigrao je vrlo dobro, osim postignutog gola bio je zapažen, u prvom dijelu imao je najviše dodavanja i čak 94 posto točnih. Stoga ne čudi da je na izlasku dobio zaslužene ovacije. Barcelona je tako na sjajan način otvorila novu sezonu, a na terenu je uzvratila Juveu za prošlu sezonu kada ih je torinska Stara dama pobijedila istim rezultatom. Mario Mandžukić danas nije igrao zbog ozljede, dok Marko Pjaca nije ni prijavljen za Ligu prvaka.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.