Večernjakov pehar čeka pobjednika

Međugorje pokazalo zašto je veliki favorit

25.08.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

U utorak se vidjelo koliko je zapravo zanimljiva završnica natjecanja u Ligi Hercegovine. U Krehinu Gracu su uvjeti za gledatelje bili loši. Puhao je neugodan vjetar, čak je pred kraj druge utakmice pala i koja kap kiše. Ljudi u Hercegovini krajem kolovoza jednostavno nisu navikli na takve vremenske uvjete i to se odrazilo na posjećenost prva dva dana natjecanja. Ipak, u utorak se na tribinama “izvrtilo” 500 - 600 gledatelja koji su pratili dvije odlične utakmice.

Finale prije finala

Ipak, večeras na polufinalnoj i sutra na finalnoj večeri očekuje se puno toplije i hercegovačkom kolovozu primjerenije vrijeme. Večeras će se u prvom polufinalu sastati momčadi Jasenice i Međugorja. Ako se u obzir uzme što su dva polufinalista pokazala na prvim utakmicama, onda će to biti finale prije finala. Jasenica je na svojoj prvoj utakmici na trenutke pokazala snagu. Prošli su u teškoj utakmici predstavnika Gruda (Grude Centar) rezultatom 3:1. Jaseničani su poveli preko agilnog Vedrana Vukše, ali su Gruđani preko Željka Galića izjednačili rezultat do kraja prvog dijela. U nastavku je do izražaja došla bolja tjelesna sprema mostarske momčadi, a raspoloženi Vukša je opet zabio, ovaj put za vodstvo 2:1. Priču za Jasenicu zaključio je vjerojatno i njihov najbolji i najiskusniji igrač Franjo Delić koji je postavio konačnih 3:1.

Livnjaci hrabri i čvrsti, ali...

U drugom susretu Međugorje je odigralo rutinski protiv Žirovića (Livno) te mu je nanijelo poraz (2:0). Livnjaci su bez obzira na hrabar pristup imali puno sreće, a Međugorje je pokazalo zašto je veliki favorit za plasman u finale Lige Hercegovine. Igrači Međugorja su četiri puta pogađali gredu ili vratnicu te su propustili još nekoliko odličnih prilika. Međugorje je igralo momčadski, što je bila znatna razlika u odnosu na Žirović čiji su igrači nastojali do gola doći više individualnom igrom. Robert Šego je zabio u ranoj fazi utakmice, ali se rezultat nije mijenjao sve do zadnje minute kada je Ante Čilić iskoristio jednu pogrešku Livnjaka i zabio gol sa svoje polovine terena. Kod rezultatskog minusa od 1:0 Žirović je imao odličnu priliku te je gotovo kaznio sve promašaje Međugorja, ali je vratar domaće momčadi odlično obranio. Bez obzira na to što nije bio strijelac, Matej Čilić bio je prvo ime Međugorja i ovaj put, s tribina su to vidjeli Jaseničani koji će na njega sigurno obratiti pozornost. Kako je običaj i svih prethodnih završnica publika je korektna. Ipak, za oko nam nije zapeo nitko iz redova snaga reda i sigurnosti, a na tako velikom skupu im je definitivno mjesto.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.