Ante Budimir

Mandžin “dvojnik” zanimljiv Prosinečkom

Mandžin “dvojnik” zanimljiv Prosinečkom
17.01.2019.
u 09:20
Pogledaj originalni članak

Zadnje smo dvije-tri godine s vremena na vrijeme pisali o Anti Budimiru, 191 centimetara visokom Žepčaku, rođenom 22. srpnja 1991. godine. Spomenuti Ante Budimir po zanimanju je nogometaš, uža specijalnost “ubojiti napadač”...

Istaknuo se u Zaprešiću

Još 2008. počeo je zabijati za Radnik iz Velike Gorice pa “šetao” u austrijski Lask iz Linza, Sesvete, Goricu, Inter iz Zaprešića, a posebice se istaknuo igrama i golovima u Lokomotivi. Po načinu igre stručnjake je podsjećao ma Marija Mandžukića. S Kajzerice je 2014. godine prešao u njemački St. Pauli iz Hamburga. Odšteta je iznosila 950 tisuća eura, što je najveći iznos koji je povremeni bundesligaš ikada platio za nekoga igrača... Budimir se u Hamburgu na početku nije baš najbolje snašao. Nije ga “išao pogodak”, a i trener se promijenio, pa je pristao ići na posudbu u talijansku Serie B, u mali kalabrijski klub Crotone, koji je kasnije otkupio ugovor od St. Paulija. Ante Budimir je svojim pogocima glavni “krivac” što je siromašni Crotone, čiji je trener bio Splićanin Ivan Jurić, prvi put u povijesti ušao u elitnu Serie A. Utakmice Kalabreza često su s tribina pratili menadžeri Juventusa, Lazia te Wengerova Arsenala! Na kraju Crotone je za tri milijuna eura prodao Žepčaka u Sampdoriu. Što se zarade tiče, Budimir je dobro prošao, ali u jakoj konkurenciji u Genovi nije se baš naigrao u vrhu napada. Zato je prihvatio ponudu za povratak u Crotone.

No, prije 2-3 dana, dogovorom Crotonea i španjolskog drugoligaša Mallorce, Budimir je otišao na posudbu u poznati španjolski klub, koji pokušava izboriti povratak u La Liga 1.

Ove sezone zabio tri puta

U aktualnoj sezoni Budimir je za Crotone zabio tri pogotka i dodao dvije asistencije. No, bio je jednako zapažen po trci, borbenosti, skoku, stabilnosti u dvobojima... Priča se kako Budimira prati izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki i želi ga provjeriti na nekoj od sljedećih utakmica. Vjerujemo kako neće razočarati, prije će oduševiti!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.