VEOMA DUG PROCES

Manchester City bi mogao biti izbačen iz lige, konačna odluka na čekanju

Manchester City bi mogao biti izbačen iz lige, konačna odluka na čekanju
18.11.2023.
u 18:10
Nogometnu javnost jučer je iznenadila vijest o povjesnom presedanu nakon što je Everton izgubio 10 bodova odlukom čelništva lige, a u strahu se opravdano našao i Manchester City.
Pogledaj originalni članak

Naime, aktualni prvak Europe je još u veljači optužen za moguće kršenje financijskog fair-playa od sezone 2009./10. do sezone 2017./18. po čak 115 točaka, ali odluke i dalje nema.

Premiership je ove godine uveo pravilnik prema kojem odluke o kaznama moraju biti donesene u 12 tjedana od početka postupka uz napomenu kako se u iznimnim slučajevima taj rok može produžiti.

"Deset bodova kazne za Everton čini mi se grubo u slučaju jednostavnog kršenja pravila FFP-a. Međutim, to potvrđuje kako bi sankcije protiv Cityja i Chelseaja mogle dovesti do izbacivanja iz lige", oglasio se na Twitteru odvjetnik koji je savjetovao City tijekom istražnih procesa o klubu Stefan Borson.

The Times također piše kako bi Chelsea i City mogli dobiti značajno teže kazne od Evertonove, s tim kako još nije poznato koliko će točaka optužnice imati Chelsea.

Ipak, poznato je kako kazne za oba kluba neće biti retroaktivne, odnosno neće im se oduzimati trofeji osvojeni u razdoblju kada su se prekršaji navodno dogodili.

The Times tvrdi i kako je osim izbacivanja u niži rang moguće i oduzimanje 30 bodova, ali procjenjuje kako će proces biti veoma dug te kako slučaj Cityja neće biti riješen još barem dvije godine.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.