MOŽE BIRATI POSAO

Mamić: Nude mi pravo bogatstvo za povratak!

Mamić: Nude mi pravo bogatstvo za povratak!
06.02.2018.
u 13:15
– Najviše me ovdje cijene Saudijci, kojima je nogomet najvažniji nacionalni sport i dobro me poznaju i jer sam bio trener Al Nasra. U UAE ima samo milijun Emiraćana i njima nogomet ne predstavlja sport broj jedan – kaže Mamić.
Pogledaj originalni članak

Bivši Dinamov trener Zoran Mamić (46) ostvario je protekloga vikenda svoju rekordnu pobjedu u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata, 7:0 s Al Ainom protiv Ajmana, zadržavši prvo mjesto nakon 15 kola, i to bez poraza.

Protekloga tjedna iz Emirata je stigla vijest kako su inače suzdržani navijači Al Aina Zoranu izvjesili transparent: “Ponosni smo na tebe!”

Kako ste doživjeli tu dirljivu gestu prema sebi, pitali smo Zorana Mamića.

– Nije me iznenadila jer nije se to dogodilo prvi put. Već su mi navijači znali iskazivati potporu s tribina, što mi zaista puno znači i jako mi je drago da s njima imam odličan odnos – uzvratio je Mamić.

Englezi uzeli Španjolca

Velika ste zvijezda u Emiratima, uživate veliku popularnost?

– Najviše me ovdje cijene Saudijci, kojima je nogomet najvažniji nacionalni sport i dobro me poznaju i jer sam bio trener Al Nasra. U UAE ima samo milijun Emiraćana i njima nogomet ne predstavlja sport broj jedan – kaže Mamić.

U prijelaznom roku bili ste u igri za trenera Nottingham Foresta?

– Ta priča pojavila se u Grčkoj, jer vlasnik Foresta je Grk, no nikada nisam imao ponudu Nottinghama. Oni su tražili trenera koji ima iskustvo rada u Engleskoj budući da strahuju od ispadanja iz lige pa su uzeli Španjolca Karanku, a meni je ionako sasvim dobro u Emiratima. Imam dobru situaciju, vodeći smo u prvenstvu, vlasnici kluba su zadovoljni i nedavno su me obavijestili kako žele da produljim ugovor. Za sada nismo otišli dalje od toga. A ponuda mi ne manjka. Na primjer, moj bivši klub, saudijski Al Nasr, nudi mi pravo bogatstvo za povratak u Rijad. Tamo će momčad do ljeta voditi Kruno Jurčić – kaže Mamić.

U prijelaznom roku Dinamu ste predložili da uzme Brazilca Brunu Uvinija iz Al Nasra?

– Da, riječ je o sjajnome stoperu, bivšemu kapetanu brazilske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka do 20 godina s Neymarom, Coutinhom... Šteta je što taj transfer nije bio realiziran, naime, u Al Nasru su se upravo bili financijski posložili i Brazilac je odlučio ostati. A bio bi pravo pojačanje za Dinamo – tvrdi Mamić.

Kako gledate na učinak Marija Cvitanovića u Dinamu? I kakva je Dinamova perspektiva?

– Mario ima izvrsne rezultate, pokazao je trenerski talent, znanje i zaista dobro radi. Ovoga proljeća oslobodit će se prostor za potpunu afirmaciju mladih igrača poput More, Olma, Gojaka, Fiolića, Sose..., što je svakako dobro za klub, ali malo se brinem kako će takav pomlađeni Dinamo izgledati na ljeto u Europi. Jer tu, osim Soudanija, praktički nema igrača s nekim prevelikim iskustvom u Europi – nastavlja Mamić.

Ćorić mora raditi

Među mladima niste spomenuli Ćorića?

– Pa Ćorić je već prekaljeni igrač prve momčadi. Trenutačna situacija nije baš dobra za njega, on mora prvo od sebe krenuti, sa svoje strane napraviti sve, odricati se, puno raditi, a tek onda dalje od sebe tražiti uzroke svoje situacije – zaključio je Zoran Mamić koji se s Al Ainom plasirao u Ligu prvaka, a u četvrtfinalu President Cupa u travnju čeka ga sudar s Al Fujairahom, momčadi koju vodi – Diego Maradona.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.