I DALJE OČARAVA

Luka Modrić nije najbrži ni najmoćniji, ali svima je nedokučiv: "Nenadmašan je!"

Foto: Reuters
luka modrić
Foto: Reuters
luka modrić
Foto: Reuters
luka modrić
11.03.2022.
u 08:00
– Luka i Karim svakim danom su sve bolji. Sretan sam što obojica igraju za ovaj klub. Karim je vukao ozljedu i patio se, ali sad se vratio. Luka? On je nenadmašan u svakoj utakmici.
Pogledaj originalni članak

Neopisivom lakoćom driblingom je izišao iz presinga, s 36 na leđima nitko ga ne može uloviti, a genijalno dodavanje razbilo je sve taktičke zamisli protivničke momčadi... Nije ni čudo što mu je Carlo Ancelotti nakon susreta s PSG-om potrčao u zagrljaj. Taj stari lisac svjestan je koliko mu Luka Modrić znači u ovoj kompoziciji igre. Posebice ako se Realov moćni stroj ugasi ili posustane kao što je to bio slučaj u gotovo sat vremena protiv Parižana. Kada uzmete u obzir da je Luka protiv PSG-a bio drugi igrač s najviše pretrčanih kilometara (10,5), iza Verrattija (11,4), shvatite težinu sintagme o jednom od najboljih svjetskih nogometaša u povijesti. Da, fascinantni su njegovi fizički i motorički kapaciteti u životnoj dobi kada se najveći broj sportaša na ovako vrhunskoj razini najčešće okreće mirovini.

Poput klinca na početku

No Modrićeva anticipacija u igri, situacijska inteligencija i sposobnost donošenja nekoliko odluka u djeliću sekunde, poput nekog nedokučivog algoritma, sigurno još više očarava sve nas koji imamo privilegij diviti se istinskom majstoru ove igre. A sva ta njegova rješenja i izlasci iz najtežih situacija nevjerojatnom lakoćom, nešto su što sigurno ne mogu tako jednostavno pojasniti ni oni koji slažu obrambenu taktiku protiv Luke.

A kako se samo radovao nakon spektakularnog preokreta u kojem je Real izbacio Parižane. Poput nekog klinca na početku karijere. Naravno, baš je zbog takvog pobjedničkog pristupa sve ove godine izrastao u nogometnu veličinu. Lukino dodavanje Karimu Benzemi za treći pogodak danas je predmet brojnih rasprava na Realovim navijačkim forumima na kojima fanovi u ekstazi priželjkuju da hrvatski veznjak igra još dvadesetak godina! Naravno, to se neće dogoditi, no Luki je već sada zagarantirano posebno mjesto u povijesti jednog od najvećih svjetskih klubova!

– Luka i Karim svakim danom su sve bolji. Sretan sam što obojica igraju za ovaj klub. Karim je vukao ozljedu i patio se, ali sad se vratio. Luka? On je nenadmašan u svakoj utakmici. Radi fantastičan posao bez obzira na to na kojoj poziciji igra. Nekad je na lijevoj strani, nekad na desnoj i njegov je doprinos iznimno vrijedan – kazao je Ancelotti. A što je tek mislio Nasser Al-Khelaifi gledajući kako izgleda Modrić na travnjaku. Bogati Arapin u svoj je glamurozni projekt PSG-a uložio milijarde, a one nisu bile dovoljne. Ni ove godine nije sigurno mislio da će se od Lige prvaka oprostiti već u ovoj fazi. Njegova frustracija bila je nezamisliva, o čemu dovoljno govori informacija da se, nakon utakmice, poput nekakvog balkanskog niželigaškog kauboja, spustio iz lože i krenuo u potragu za sucima.

Al Khelaifi kao Balkanac

No, Al-Khelaifi nije samo stao na verbalnom, jednom pomoćnom sucu slomio je zastavicu, a onda je, sa sportskim direktorom Leonardom, slučajno banuo u sobu delegata utakmice. Real Madrid je čak Uefi dostavio videosnimku na kojoj predsjednik PSG-a čak i fizički nasrće na jednog od Realovih zaposlenika.

– Ubit ću te, je..m ti mater! Izbriši je! – urlao je Al-Khelaifi. Razlog njegova pomračenja uma navodno je sporna sudačka odluka kod Realova izjednačujućeg pogotka, odnosno Donnarummine pogreške. Parižani, naime, smatraju da je Benzema napravio prekršaj na njihovu vrataru koji će dugo pamtiti utakmicu s Realom. Španjolski mediji također pišu u još jednom incidentu, onom u svlačionici pariške momčadi. Kako to obično biva, nakon izgubljene utakmice u kojoj su više od sat vremena bili u povoljnijoj situaciji, sve frustracije PSG-ovih zvijezda eskalirale su fizičkim obračunom nakon susreta. Prema jednom izvoru, Neymar je navodno prigovorio Donnarummi zbog neopreznosti, a talijanski vratar je uzvratio i brzo su sijevnule šake. Veći incident spriječili su suigrači.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.