HOK Domaljevac

Ljubav prema sportu vodi posavske odbojkaše

Ljubav prema sportu vodi posavske odbojkaše
21.09.2018.
u 08:45
Pogledaj originalni članak

Ovo je među najljepšim pričama, ne samo Posavine, priča puna ljubavi prema mladima i sportu, a ne prema pozicijama i novcu, što je danas gotovo rijetkost, čulo se tijekom održavanja izborne skupštine HOK Domaljevac.

Izabran novi predsjednik

Za novog predsjednika kluba izabran je dosadašnji tajnik kluba Stjepan Piljić iz Domaljevca, za dopredsjednika Vlado Blažanović, a za tajnicu kluba Snježana Klarić. Izvršnom odboru nije stavljena točka na “i” od 15 članova jer se želi dopuniti jednakim brojem iz općina Domaljevac-Šamac i Orašje.

Upravo je to novi smjer razvoja time, naglasili su njegovi čelnici jer žele odbojkaške snage malog posavskoga prostora ujediniti kako bi dobili bolju kvalitetu. U povijesti klub je mijenjao imena, ljude koji su ga vodili, taj sport koji ima duboke korijene na domaljevačkom Srimcu, gdje sada niču sportski tereni primjereni tradiciji odbojke.

- Danas je nešto drugačija slika jer mladi odlaze, pa i cijele obitelji, a onda se to odražava i na sportske talente jer i oni odlaze. Okupljamo se jer to volimo i često iz vlastitih džepova financiramo odlaske na natjecanja. U našem klubu dosta je sportaša iz općine Orašje, naše odbojkašice prijavile su se u ŽOK Orašje, dakle, postoji pozitivna razmjena pa bi bilo dobro da se i ujedinimo - istaknuli su novoimenovani čelnici kluba Piljić i Blažanović.

Zlatko Ivić, trener kluba, kormilari brodom odbojke koji se često nasuče na obalu zbog nedostatka financija.

- Mi smo mala sredina i mislim da je naše sudjelovanje u Premijer ligi veliki uspjeh. Nažalost, naše su financije tri puta manje nego kod drugih klubova istoga ranga. To nadoknađujemo našim talentom i ogromnim zalaganjem igrača, uprave, vjernih navijača - kaže nam Ivić.

Njegova je sportska obitelj pravi primjer takve požrtvovnosti jer su gotovo svi u svijetu odbojke (dva sina već su u timu) pa smo ih nazvali i “posavski Kostelićevi”. Zapravo, u takvoj ljubavi prema sportu i leži uspjeh kluba - naglasio je i Marko Nedić, tajnik županijskog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta. Član uprave kluba Anto Leovac Saljo predočio je Skupštini izvještajne i financijske dokumente u protekle 4 godine. Veliki uspjesi, brojni turniri, medalje i puno radosti te zadovoljstva okupljanjem u najkraćem je rad toga kluba, a skromnost trošenja i plaćanje samo onoga što je nužno, osnovna je značajka financijskih dokumenta koji su jednoglasno usvojeni.

Pobjeda u Brčkom

Osvajanjem turnira u Brčkom, gdje su nastupile četiri ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH, HOK Domaljevac najavio je i dobru sezonu. - Svladali smo iznimno dobrog domaćina Jedinstvo iz Brčkog, a prava senzacija dogodila se kada je u finalu pao favorizirani Partizan iz Beograda.

Prvi set pripao je našem timu i tada je već bilo jasno da Beograđani neće tako lako do titule. Iduća dva seta dobiva ekipa Partizana, da bi četvrti i zadnji set (majstorica) pripao našem klubu. Bila je to uistinu vrhunska odbojka s mnoštvom fenomenalnih smečeva, blokova, obrana...

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Lončar. Bio je to ujedno i pripremni turnir za nadolazeću sezonu koja bi, sudeći po viđenom, trebala biti jako dobra za naš klub - zaključuje trener Ivić.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.