ENGLESKA

Liverpoolova zvijezda nikad ne bi postao vrhunski igrač da nije varao!

Foto: Reuters/Pixsell
Liverpoolova zvijezda nikad ne bi postao vrhunski igrač da nije varao!
07.10.2018.
u 16:20
I sam dolazak u Liverpool bio je popraćen određenom kontroverzom i skepsom jer su se svi čudili zašto menadžer Jürgen Klopp iskrcava toliko novca za takvog igrača
Pogledaj originalni članak

Roberto Firmino član je ubojitog Liverpoolovog napadačkog trijumvirata koji još čine Mo Salah i Sadio Mane. Još tamo 2015. je stigao iz Hoffenheima za 41 milijuna eura, a prošle je sezone doživio eksploziju s 27 golova u 54 nastupa, piše Goal. 

Ali, vrlo lako su Salah i Mane mogli biti bez svog brazilskog nogometnog brata. Da nije bilo lukavog Firminovog menadžera, vjerojatno bi se Bobby, kako ga odmilja zovu, danas još potucao po bespućima brazilskih liga. 

I sam dolazak u Liverpool bio je popraćen određenom kontroverzom i skepsom jer su se svi čudili zašto menadžer Jürgen Klopp iskrcava toliko novca za takvog igrača. No to je mala beba u odnosu na priču kako je Firmino završio u Hoffenheimu!

On je u taj njemački klub stigao kao 20-godišnjak iz brazilske druge lige, iz Figueirensea, a za transfer u Hoffenheim može zahvaliti - prevari!

- Sjećam se da nam je njegov agent poslao video na kojem su bili najbolji potezi Firmina. Gledali smo video i ostali bez teksta! Bili smo oduševljeni kako se brzo kreće na terenu i vjerovali da ima raketu u nozi, ali sve je to bila laž i prevara! Nakon što smo ga doveli, na treningu smo vidjeli da baš i nije tako brz i da nema nešto pretjerano jak šut - prisjeća se nekadašnji sportski direktor tog bundesligaša, Ernst Tanner. 

Tanner je zatim otkrio o čemu je zapravo bila riječ. 

- Kasno smo se sjetili pitati našeg montažera za video, a ono što nam je rekao, šokiralo nas je! Pregledao je video i odmah kao iz topa ispalio da je video ubrzan! Da nije stvarne brzine, odnosno da ne pokazuje stvarnu sliku. Ipak, zadržali smo ga i sakrili sve to. Srećom, on je pokazao da se radi o sjajnom igraču i oduševio me svojim ponašanjem. Njegov stav je da nikad ne odustaje i zato je i uspio. Video i svu tu prevaru njegovog agenta brzo smo zaboravili - kaže Tanner.

Brazilac je četiri sezone igrao za Hoffenheim i u 140 nastupa zabio 38 pogodaka. Zatim je prešao u Liverpool i ostalo je povijest...

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.