Dvojica Mostaraca

Kumove krenulo - Marin Aničić ušao u Ligu prvaka, a Toni Šunjić potpisao za Stuttgart

NICOSIA, CYPRUS - AUGUST 26: FC Astana's players celebrate after advancing to the UEFA Champions League group stage after the Qualifying Round Play Off Seconnd Leg match between APOEL Nicosia and FC Astana at GSP stadium on August 26, 2015 in Nicosia, Cyp
28.08.2015.
u 06:30
Aničić dobio poziv u bh. vrstu gdje sada može biti cimer Šunjiću
Pogledaj originalni članak

Dvojica izdanaka omladinske škole HŠK Zrinjski Marin Aničić i Toni Šunjić proživljavaju svijetle trenutke u svojim karijerama. Marin Aničić je sa svojim klubom Astana iz Kazahstana izborio prolaz u skupnu fazu Lige prvaka, a njegov prijatelj i vjenčani kum, uskoro i suigrač u reprezentaciji BiH, Toni Šunjić jučer je stavio potpis na ugovor s njemačkim bundesligašem Stuttgartom.

Slavlje

Aničić nam je prenio svoje dojmove nakon uzvratne utakmice kod APOEL-a igrane na Cirpu (1:1).

- Nakon utakmice održali smo kratak sastanak u svlačionici. Trener je bio inspirativan jer nekoliko nas ide igrati za reprezentacije pa nećemo biti na okupu neko vrijeme. Na povratku gotovo da nismo ni spavali, naravno da smo slavili i u zrakoplovu. Kad smo došli u Astanu odmah su nas odvukli na prijam kod gradonačelnika, tek kada smo došli u Kazahstan shvatili smo koliki smo uspjeh napravili. Sjajno smo dočekani. Tek sam poslije odspavao nekoliko sati, u potpunosti sam umoran, kazao nam je Aničić. Upitan hoće li njegovi poslodavci nakon ovog uspjeha "odriješiti kesu", bio je suzdržan. Zadržao se na tome kako će biti korektno nagrađeni.

- Ne bih govorio više od toga, to je osobna stvar...

Aničić je sezonu trebao završiti, u najgorem slučaju, sredinom studenog, a riječ "studeni" u Astani ima svoje puno značenje.

- Joj kako ovdje zna biti hladno u to vrijeme godine. Srećom, stadion je ograđen i moderan, pa je tu ugodno trenirati. Sezona će nam se produžiti do sredine prosinca kada su ovdje temperature jako niske, ali nije ni to problem s obzirom na to da smo u Ligi prvaka, dodao je na koncu razgovora mostarski stoper.

Inače, Aničić je nedavno dobio poziv izbornika reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića. U toj će se vrsti pridružiti svom vjenčanom kumu Toniju Šunjiću koji je jučer također napravio iskorak u karijeri.

Zadužio broj 4

Šunjić će karijeru nastaviti u Stuttgartu, potvrdio je njemački klub na svojoj službenoj stranici. Bh. internacionalac ugovor sa "švabama" potpisao je do 30. lipnja 2018. godine, a zadužio je dres s brojem 4. Nijemci su bh. stopera predstavili na društvenim mrežama i na službenoj stranici kluba gdje su njegovom transferu posvetili veliku pozornost napominjući kako je odigrao 14 susreta za BiH, među kojima su i vrlo dobri nastupi na SP-u u Brazilu, te da je do sada bio standardan igrač Kubana.

- Zadovoljni smo činjenicom što smo uspjeli potpisati sa Šunjićem. Njegovo shvaćanje nogometa podudara se s našom vizijom i s njim ćemo dobiti potrebno međunarodno iskustvo i pobjednički mentalitet, smatra sportski direktor Stuttgarta Robin Dutt.

Šunjić tvrdi kako je jako sretan, ali da mu je drago što je transfer završen.

- Oduševljen sam promjenom i činjenicom da ću u budućnosti nositi dres Stuttgarta u Bundesligi koju sam pratio i dok sam igrao u Rusiji. Mnogi bh. igrači igraju u Njemačkoj tako da sam stalno pratio njihove igre. Znam kako dolazim u klub s bogatom poviješću i dat ću sve od sebe da momčad izgleda bolje nego u prošloj sezoni. Želim svoj posao raditi maksimalno dobro i nadam se da će to biti dovoljno za dobar plasman, rekao je Šunjić, te priznao kako je čuo da su navijači "švaba" među najboljima u Njemačkoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.