ODGOVORIO KRITIČARIMA

Kovač svima sasuo činjenice u lice: Svoje su čuli čak i čelnici Bayerna

Foto: DPA/Pixsell
Kovač svima sasuo činjenice u lice: Svoje su čuli čak i čelnici Bayerna
15.03.2019.
u 21:30
- Taktika nam je bila identična kao protiv Borussije Mönchengladebach i Wolsburga, a tim smo momčadima zabili jedanaest pogodaka - primijetio je nekadašnji hrvatski izbornik
Pogledaj originalni članak

Niko Kovač odgovorio je kritičarima nakon 3:1 poraza od Liverpoola u srijedu u Münchenu kojim je završio nastup u osmini finala Lige prvaka. Hrvatskog je stratega najprije ispred kamera 'ogrebao' vlastiti napadač Robert Lewandowski, a među posljednjim generalima poslije bitke se oglasio i sam Jose Mourinho. 

Lewandowski je Kovača prozvao zbog, po njegovu mišljenju, predefanzivne taktike, dok je Mourinho Bayernovu predstavo opisao žalosnom.

- Taktika nam je bila identična kao protiv Borussije Mönchengladebach i Wolsburga, a tim smo momčadima zabili jedanaest pogodaka. Točno je da Lewandowski nije imao podršku kakvu je trebao, ali treba i čestitati Liverpoolu. Mogu biti samo onoliko dobar koliko mi to suparnik dopusti - kazao je nekadašnji hrvatski izbornik, pa se u nastavku osvrnuo na Redse, odosno na platežnu moć elitnih engleskih klubova:

- Novac ne pobjeđuje uvijek, ali Jürgen Klopp je potrošio 500 milijuna eura u zadnje četiri godine. A mi kao prva momčad Bundeslige nismo toliko ulagali. 

I kada smo već na temi, ne smijemo se lagati. Nije slučajnost što su tri njemačka kluba ispala od tri engleska u osmini finala - istaknuo je Kovač i dodao:

- Zvijezdama je Premier liga naprosto primamljivija od Bundeslige. Ako taj jaz želimo nadoknaditi, mlade i talentirane igrače naprosto moramo privući dok je vrijeme - ustvrdio je Kovač

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.