Večeras Zrinjki - Čelik

"Konkurencija je jaka, a nijanse odlučuju tko će početi susret"

28.08.2015.
u 06:30
Zrinjski želi na odmor otići čiste mreže, te s nova tri boda na kontu
Pogledaj originalni članak

Zrinjski će novi domaći susret odigrati već sutra (19 sati). Bit će to ujedno i prvi susret 6. kola prvenstva. Na nogomet im dolazi zenički Čelik, momčad koja svojom kvalitetom zaslužuje svaki respekt.

Zahtjevna utakmica

- Protiv Čelika nas očekuje jedna zahtjevna utakmica. Radi se o momčadi koja je imala veliki niz bez poraza koji je prekinut u Travniku. U susretu sa Sarajevom pokazali su kako je utakmica na Piroti bila samo loš dan za njih. Čelik je kompaktna, disciplinirana i brza momčad, te stoga moramo biti oprezni. Posebno su neugodni u kontrama, imaju dobru tranziciju po osvojenoj lopti. U ovom susretu imamo imperativ pobjede i tako ćemo se i postaviti. Želimo osvojiti tri boda i zadovoljni otići na prvenstvenu stanku - kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Marinovićev stručni stožer ponovno ima sreće jer na raspologanju ima kompletnu momčad. S obzirom na ujednačenu kvalitetu gotovo svih igrača, preostaju mu "slatke muke".

- Još dvojim u kojem ćemo sastavu istrčati, te hoćemo li igrati s jednim ili dva napadača. Tu ćemo odluku donijeti nakon zadnjeg treninga. Moguće su promjene u odnosu na susret sa Širokim jer možda malo budemo osvježili momčad. Imamo veliki fond igrača i samo nijanse presuđuju koji će od njih startati utakmicu - dodao je Marinović.

Mi ćemo pretpostaviti početnu postavu u formaciji 4-4-2: Karačić - Blaić, Graovac, Laštro, Stojanović - Peko, Petrak, Žeravica, Todorović - Mešanović, Nikolić.

Zrinjski je jedina momčad bez primljenog pogotka nakon 5 kola, ali realizacija još nije na razini. Upravo se na tom dijelu najviše i radilo na zadnjim treninzima. Marinović je ponovno proučavao protivnika, kao i prije svih ostalih utakmica koje igra njegova momčad. Osvrnuo se i na utakmicu iz Zenica od prošle sezone, kada su plemići kod Čelika izvukli bod.

Realizacija

- U Zenici je Čelik bio dosta bolji, ali mi smo osvojili bod. Ta utakmica nas također tjera na dodatni oprez. Oni u napadu imaju brza i pokretljiva igrača, kao što su Karić, Selimović i Popović, koji svakomu mogu napraviti probleme. Mi moramo popraviti igru prema naprijed, kreirati više prigoda, te postići pogodak, što nismo uspjeli napraviti protiv Širokog - zaključio je trener plemića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.