Košarka

Klubovi iz RS-a neće igrati ligu ako ostane odluka

Klubovi iz RS-a neće igrati ligu ako ostane odluka
06.09.2020.
u 09:10
Pogledaj originalni članak

Članovi Košarkaškog saveza BiH iz Republike Srpske ogorčeni su ponašanjem Saveza, koji je bez uputa Upravnog odbora organizirao ždrijeb za novu sezonu. Nakon što je Igokea žrijebana za Ligu BiH, iako je čak 11 klubova potpisalo dokument u kojem se slažu da Aleksandrovčani zbog nastupa u FIBA Ligi prvaka i ABA ligi ne igraju prvi dio prvenstva, trener Dragan Bajić bio je ogorčen. U klubu ističu kako je fizički nemoguće igrati tri natjecanja i kako im je neshvatljivo da ured Saveza ignorira stav većine klubova. On je prognozirao kako će se zbog ovakvog ponašanja rukovodstva lige i pojedinih klubova natjecanje raspasti, prenosi Večernji list.

– Dobro je poznato da je 11 klubova potpisalo stav kako treba izgledati liga i kako se Igokea treba osloboditi kako bi se uključila u natjecanje nakon FIBA Lige prvaka i ABA lige. Na svoju su ruku ljudi organizirali izvlačenje, nisu se obazirali na stav Košarkaškog saveza RS-a. Siguran sam da klubovi iz RS-a neće sudjelovati u ligi i kako će se ona sigurno raspasti ako ostane sadašnja odluka. Ne vjerujem kako će se takva liga uopće igrati – kategoričan je Bajić.

Dodaje kako Igokea nije usamljena u svojim zahtjevima.

– Mi ništa nismo radili na svoju ruku. Kada je 11 klubova potpisalo takvo nešto, jasno je kako su u toj skupini bili i klubovi iz Federacije BiH. Igokea sama ne sudjeluje u tome svemu, nego zajedno s još deset klubova. Nećemo odstupati, držat ćemo se zajedno, smatram da klubovi neće posustati. U ovoj državi ne mogu se donositi odluke kako komu padne na pamet. Nekada je Široki igrao ABA ligu, nikada se njihovo uključenje u ligu nije dovodilo u pitanje – tvrdi Bajić.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.