Svake zime zbog vremenskih uvjeta ponavljaju se isti problemi s odrađivanjem priprema

Kiša, snijeg i hladnoća protiv nogometa

Foto: Zoran Grizelj
Kiša, snijeg i hladnoća protiv nogometa
06.02.2014.
u 09:52
Zbog loših uvjeta neki klubovi nisu odigrali nijednu pripremnu utakmicu
Pogledaj originalni članak

Pripreme koje su premijerligaši počeli prije blizu mjesec dana odvijaju se uz poteškoće, čemu je najveći razlog ružno vrijeme. Ništa neobično, jer siječanj i veljača su mjeseci čestih mećava, poledica, snijega, kiše, olujnih vjetrova i hladnoće. Iz tih razloga rijetko koji klub uspije odraditi treninge i odigrati utakmice po predviđenom planu.

“Lutrijski uvjeti”

Klubovi su u “lutrijskim uvjetima”,osobito oni s kontinenta. Odgode se česte i na moru, pa je tako poremećeno igranje utakmica na turniru 4. Istria Winter kupa u Novigradu i Umagu. Susret Široki – Zavrč premješten je s nedjelje na ponedjeljak, a susret Željezničar – Ceahlaul otkazan, jer Rumunji su razočarani lošim vremenom otišli kući! Prije neki dan prolom oblaka odgodio je ili prekinuo desetke utakmica u Antalyji i Beleku na jugu Turske. Loše vrijeme razlog je i što vlasnici travnjaka ne dopuštaju na njima igrati. To je stalni problem u odredištima kao što je Makarska rivijera, gdje se na pripremama odjednom nađe niz bh. premijerligaša, prvoligaša, drugoligaša i klubova iz drugih država. A od Omiša do Ploča postoje jedva 2 - 3 travnjaka. Valjda je zato Zrinjski odustao od puta u Makarsku i nastavio pripreme u Međugorju, gdje ima “više zraka” za treninge i utakmice. Ipak, Željezničar i Široki Brijeg već su odigrali po pet pripremnih utakmica, Zrinjski, Velež i Sarajevo po tri, Olimpic i Vitez po dvije, Travnik, Čelik, Mladost VO i Slavija po jednu. Zvijezda je jučer trebala igrati prvu utakmicu (Bratstvo), Borac, Radnik, Rudar i Zvijezda tek će po odlasku u Dalmaciju, Istru ili Crnu goru imati prve ogledne susrete...

Leotar nije ni počeo

U Leotaru još nije bilo ni prozivke, a kamoli treninga i utakmica, pa je sve izvjesnije da prvi zajednički prvak BiH (2002./03.) neće nastaviti natjecanje. Prije će biti kako će klub s Polica, utemeljen još 1925. godine, “ubosti” ključ u bravu. Leotar će dakle ispasti, a neizvjesno je tko će iz prvih liga RS i (osobito) Federacije BiH ući u Premijer ligu. Vodeće se Jedinstvo sprema u Istri, Rudar u Makarskoj, Bratstvo i Gošk su još kod kuće. Ćirina je Sloboda u Sloveniji, gdje je jučer igrala u Kopru protiv Crvene zvezde i izgubila s prilično uvjerljivih 0:3.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.