JAKO HVALJEN

Katalonija mu se klanja: Ivan Rakitić dokazao da je velikan!

Foto: UESyndication/PIXSELL
Katalonija mu se klanja: Ivan Rakitić dokazao da je velikan!
29.12.2017.
u 20:41
Pogledaj originalni članak

Katalonski dnevnik Sport u svojoj analizi polusezone prozvao je Ivana Rakitića velikanom koji se žrtvuje za suigrače i ključna je karika u igri Valverdeove momčadi...

Još prošlog ljeta nagađalo se da bi 29-godišnji hrvatski reprezentativac mogao napustiti Camp Nouu jer bi u suprotnom mogao ostati bez minutaže u Barci, no dogodilo se baš suprotno, prenosi Tportal.hr. 

Pod novim trenerom Ernestom Valverdeom Ivan Rakitić najkorišteniji je nogometaš Barcelone, a dobru igru okrunio je u nedavnom El Clasicom predasistencijom za prvi pogodak katalonske momčadi koja je trijumfirala 3:0. 

Iako je zabio tek jedan pogodak tijekom ove polusezone, u Kataloniji je Rakitićeva igra iznimno cijenjena, a dnevnik Sport dao mu je visoku ocjenu 7 za nastupe u posljednjih pola godine, uz značajne komplimente.

'Velikan. On je osnovna karika sredine terena Ernesta Valverdea. Radi za suigrače i ne mjeri uloženi trud. Posjeduje i taktičku inteligenciju što je trener iskoristio kako bi bolje pokrio defanzivni rad Sergija Busquetsa,' piše spomenuti dnevni list i Rakitića opisuje kao moćnog nogometaša.

Rakitić s Barcom ove sezone grabi prema naslovu u Primeri, s obzirom da čak devet bodova prednosti ispred rivala, a tijekom proljeća pokušat će osvojiti i Ligu prvaka te Kup kralja, čime bi ponovio ono što je već ostvario 2015. godine. Prodaju vrijednog veznjaka više nitko ni ne spominje...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.