IDEMO DO KRAJA

Kako ovo objasniti? Uštipnite se nekoliko puta, ovo je najbogatija božićnica koju ste ikada dobili

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Kako ovo objasniti? Uštipnite se nekoliko puta, ovo je najbogatija božićnica koju ste ikada dobili
09.12.2022.
u 19:47
Kako biti suvisao i uopće objasniti taj fenomen? To čak više nema veze sa srećom, ni pomoći 'odozgo', ni zvijezdama koje su nam naklonjene. Ovo je naprosto neizrecivo ubitačan spoj kristalno čistoga nogometnoga umijeća i zadivljujuće mentalne snage naših reprezentativaca.
Pogledaj originalni članak

Ovo je nogometnom svijetu već poznat, ali i još uvijek neobuzdan i neukrotiv virus koji se ponovno oteo kontroli! Nastao je još u ljeto 2018. godine u Rusiji u laboratoriju doktora nogometa Zlatka Dalića i od tada bezočno napada, potom i nemilosrdno obara najveće svjetske nogometne velesile! 

Virus koji nam je uljepšao živote zove se Hrvatska! Učinila je to svojedobno dvostrukom svjetskom prvaku Argentini, potom još jednom svjetskom prvaku Engleskoj, a sada je u još jednom nevjerojatnom, veličanstvenom preokretu uništila i peterostrukoga svjetskoga prvaka Brazil! 

Uštipnite se nekoliko puta, i ostat ćete budni, ovo je najbogatija, najraskošnija božićnica koju ste ikada dobili: Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva, kao jedna od rijetkih nacija koja je to učinila dva puta zaredom! Najmanja sigurno!

Kako biti suvisao i uopće objasniti taj fenomen? To čak više nema veze sa srećom, ni pomoći 'odozgo', ni zvijezdama koje su nam naklonjene. Ovo je naprosto neizrecivo ubitačan spoj kristalno čistoga nogometnoga umijeća i zadivljujuće mentalne snage naših reprezentativaca. Oni su igračine i frajerčine, virtuozi i razbojnici, fascinantno uklopljeni u moćnu, nepobjedivu cjelinu. 

Konce u pozadini naravno povlači njihov šef Dalić, izvanredno nadareni psiholog i nogometni genijalac koji je postigao ono za čim žudi svaki trener: da ga bespogovorno i beuzvjetno slijede njegov prvi i dvadesetšesti igrač. To je plodonosna kemija doista respektabilnoga kontinuiteta: devet pobjeda u 12 nastupa na SP-u od 2018. godine, samo jedan poraz, od Francuske. 

I kako im onda ne vjerovati da ovoga puta mogu do kraja? Kako ne bi mogli kada imaju tog čudesnoga Livakovića, čovjeka pred kojim se tresu svi napadači svijeta, kojemu je gotovo nemoguće zabiti gol! Kako ne vjerovati i tom livanjskom mudracu koji tako studiozno i minuciozno priprema utakmice, da mu ne može promaknuti niti najmanji detalj. 

I čija strategija je jednom obuzdala Messija, jednom De Bruynea, a sada i izblajhanoga manekena Neymara. Toga će se hrvatskoga pobjedničkoga pokliča, glave na kopački i lakta u rebra sjećati dok je živ. 

Vatreni, sada idemo do kraja!  

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.