Košarka

Kakanj na testu kod Sparsa

Kakanj na testu kod Sparsa
13.12.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Večeras se igraju četiri preostala susreta 9. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Novo prvenstveno kolo trebalo bi donijeti i nekoliko zanimljivih susreta, dok su neke utakmice već odigrane.

Zrinjski već slavio

Zrinjski je zbog nastupa u Drugoj regionalnoj košarkaškoj ABA ligi susret ovog kola odigrao ranije i pobijedio Bošnjak iz Hadžića s 84:63.

Derbi devetog kola prvenstva igrat će se u dvorani na Grbavici, gdje će Sparsi ugostiti Kakanj. I jedna i druga momčad u dobroj su formi i očekivati je kvalitetnu utakmicu u kojoj izrazitog favorita nema. Široki nakon tri uzastopna poraza u nezgodnom trenutku odlazi na gostovanje u Bijeljinu kod Radnika, koji je u prošlom kolu u Tuzli iznenadio Slobodu. Domaća momčad blagi je favorit, ali će Širokobriježani pod vodstvom novog trenera Damira Vujanovića nastojati prekinuti negativan niz utakmica od tri uzastopna poraza. Na krilima gostujuće pobjede Student u svojoj dvorani domaćin je posrnuloj tuzlanskoj Slobodi. Tuzlaci su nakon četiri vezana poraza ostali bez trenera Velimira Gašića i pokušat će s novim trenerom Eldarom Kavgićem pokušati iznenaditi Mostarce koji su objektivno bliži pobjedi. Izraziti favorit u ovom kolu je Mladost iz Mrkonjić Grada koja čeka pretposljednju momčad lige Vogošću. U 9. kolu slobodna je bila KK Bosna kojoj će prvenstvena stanka dobro doći kako bi nadomjestili odlazak gotovo pola svoje momčadi.

Studente su u proteklom vremenu napustili Ikonić, Miković, Radukić, Pašajlić, Knežević, te i centar Šturanović.

Odlasci iz KK Bosna

Pomoćni trener Branko Jorović također je napustio Bosnu, tako da se sarajevska momčad našla u sličnim problemima kao i prije tri godine kada su zbog velikih dugovanja, da bi se uopće mogao natjecati u prvenstvu BiH, promijenili ime u KK Bosna Royal. Iz kluba napominju kako nemaju dovoljno košarkaša ni za pošten trening pa će najvjerojatnije pokušati odgoditi susret Druge regionalne ABA lige koji su trebali igrati protiv Ohrida.

Parovi 9. Kola, 13. prosinca: Spars – Kakanj 19, Radnik – Široki 20.30, Student – Sloboda 21, Mladost – Vogošća 19. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.