Košarka

Jure Zdovc najbliži klupi reprezentacije BiH

Jure Zdovc najbliži klupi reprezentacije BiH
16.03.2017.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Još od rujna prošle godine kada je Damir Mulaomerović nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo dao ostavku, košarkaška reprezentacija BiH čeka novog izbornika.

Prema najavama iz Košarkaškog saveza BiH, sjednica Upravnog odbora na kojoj bi se razmatralo ime novog izbornika održat će se 18. ožujka. Na tom sastanku bi se raspravljalo o prijedlogu koji bi dalo Stručno vijeće KS BiH. Protekla dva, tri mjeseca spominjalo se više imena kao potencijalnih izbornika. Najviše su se spominjala dva imena - Svetislav Pešić i Nenad Marković. Pešić je navodno otpao jer je htio pomoćnike po vlastitom izboru, dok je Nenad Marković ugovorom vezan za turskog prvoligaša Karsiyaku. Spominjalo se i ime Jure Zdovca, donedavnog trenera trećeplasiranog sastava grčke lige AEK-a. Zdovc je ozbiljan kandidat jer se sporazumno razišao s grčkim klubom i sada je bez angažmana.

U svojoj karijeri Zdovc je vodio više klubova.

Između ostalih bio je trener Splita, Unio Olimpije, Bosne, ima i međunarodnog iskustva, a u dva navrata vodio je i reprezentaciju Slovenije. Prepreka njegovom angažmanu može biti samo cijena jer je slovenski stručnjak poznato trenersko ime. Reprezentacija BiH u pretkvalifikacijama koje će se igrati od 2. do 19. 8. ove godine nalazi se u skupini zajedno s Nizozemskom, Estonijom i Bjelorusijom.

Sustav natjecanja je takav da će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih četiriju skupina plasirati u glavni dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacije koje prođu pretkvalifikacije 20. studenoga započet će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Osam vrsta koje prođu pretkvalifikacijski ciklus borit će se u kvalifikacijama za 12 mjesta koliko će ih Europa imati na SP-u u Kini 2019.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.